ιχνηλατες

Published on 23 Απριλίου, 2018 | by Kynoclub

0

Ρόδος: Ένα σεμινάριο Ιχνηλατών για ….σεμινάριο!

Ένα όμορφο και επιτυχημένο κυνοφιλικό διήμερο διοργάνωσε ο Κυνοφιλικός  Όμιλος Σκύλων Εργασίας Ρόδου σε συνεργασία με την ιντερνετική Ομάδα Εκπαίδευσης Λαγοκυνηγών (ΟΕΛ) και την υποστήριξη των τροφών Atletic Dog και του Kynoclub.gr.

Προσκεκλημένοι οι Νίκος Φωτακόπουλος (κριτής μορφολογίας και εργασίας ιχνηλατων), Θανάσης Κυριτσάκας αρθρογράφος και μελετητής σε θέματα  ιχνηλατών, Δημήτρης Παπαδόπουλος και Νίκος Βυρνας ιδρυτές και διαχειριστές της Ομάδος Εκπαίδευσης Λαγοκυνηγών

Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας περιελάμβανε κυνηγετικό κυνοφιλικό σεμινάριο και της δεύτερης μορφολογική αξιολόγηση που ανήκαν σε μέλη του Ομίλου καθώς και αναφορά στην κάθε φυλή ξεχωριστά

Το σεμινάριο

Στο σεμινάριο το οποίο παρακολούθησαν δεκάδες κυνόφιλοι παρουσιάστηκαν θέματα κυνηγετικής ασφάλειας καθώς και παρουσίαση των εργασιακών και μορφολογικών ιδιαιτεροτήτων των ιχνηλατών έναντι των υπόλοιπων σκύλων.  Στο κυνηγετικό μέρος αναπτύχτηκαν θέματα ασφάλειας στο κυνήγι και στον χειρισμό των κυνηγετικών όπλων ενώ προβλήθηκαν σχετικά βίντεο από …ατυχήματα. Σημαντικός χρόνος αφιερώθηκε σε θέματα παιδείας και κυνηγετικής συμπεριφοράς.  Τονίστηκε ιδιαίτερα το γεγονός πως στην ιντερνετική εποχή μας όπου το κυνήγι εκτίθεται και δυσφημείται, δυστυχώς, από τους ίδιους τους κυνηγούς… Στο κυνοφιλκό μέρος του σεμιναρίου αναπτύχτηκε η άξια της καθαρόαιμης εκτροφής, ο ρόλος των γενεαλογικών πιστοποιητικών, του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδος, των Κυνοφιλικών Ομίλων, των εκθέσεων και των Αγώνων Εργασίας.  Το ενδιαφέρον όσων παρακολούθησαν το σεμινάριο κρατήθηκε αμείωτο μέχρι αργά το βράδυ και τερματίστηκε λόγω της προχωρημένης ώρας.

Ποικιλία Ιχνηλατών

Πολύ ενδιαφέρουσα όμως ήταν και τα …ευρήματα από την αξιολόγηση που είχε εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Παρουσιάστηκαν σχεδόν  τριάντα ιχνηλάτες που ανήκαν σε διάφορες φυλές. Δημοφιλέστεροι οι Ελληνικοί και οι Ιταλικοί Ιχνηλάτες ορισμένοι από τους οποίους ήταν πραγματικά εξαιρετικοί.

Στους 8-9 Ελληνικούς Ιχνηλάτες ένας σκύλος ήταν προγναθικός και ένας είχε καφέ νύχια και συστήθηκε στους ιδιόκτητες τους να μην τους χρησιμοποιήσουν στην αναπαραγωγή. Στους Ιταλικούς ΄΄Σεγκουτζι΄΄ ενας αρσενικός σκύλος ήταν εξαιρετικός εκπρόσωπος της φυλής του και θα μπορούσα να απόσπαση υψηλές διακρίσεις ακόμα και σε εκθέσεις όλων των φυλών.

Οι σκύλοι  που παρουσιάστηκαν περιελάμβαναν  ακόμα και εκπροσώπους των φυλών Aρτουά, Αριέγης, Γασκώνης και Ίστριας…

Το Ροδίτικο Κυνηγόσκυλο

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης και της επίσκεψης στο νησί είχαμε την ευκαιρία να δούμε και ορισμένους σκύλους που όπως δήλωσαν οι ιδιόκτητες τους ανήκουν στην αυτόχθονη φυλή του Ροδίτικου Κυνυγόσκυλου που ονομάζεται (και) Τάζυ. Ένας σκύλος με λεβροειδή χαρακτηριστικά που στην ΄΄μαλιαρή΄΄ εκδοχή του θυμίζει πρώιμο Αφγανικό Λαγωνικό και στην λειότρινη μοιάζει με Σλούγκι. Εκτεταμένη παρουσίαση της φυλής έγινε στο σεμινάριο με προβολή φωτογραφιών και μορφολογικών χαρακτηριστικών. Όμως περισσότερα για το Ροδίτικο λαγωνικό θα αναφέρουμε σε προσεχή  ανάρτηση.

Κάποιοι δούλεψαν…

-Θα ήταν παράλειψη αν δεν γινόταν αναφορά στους τοπικούς χορηγούς και στους εθελοντές που δούλεψαν αρκετό καιρό για την επιτυχία των εκδηλώσεων. Μεταξύ των εθελοντών και οι Γιάννης Μαστρογεωργίου Πέτρος Γιαννιού (η ψυχή),  Κώστας Κόκκινης και ο πρόεδρος του ΚΟΣΕΡ κ Θεόδωρος Διβάνης.

Οι ευχαριστίες της διοίκησης του Ομίλου

Ο πρόεδρος και το Δ/Σ του Κυνοφιλικού Ομίλου Σκύλων Εργασίας Ρόδου, με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες προς όλους τους συμμετέχοντες και τους χορηγούς του διήμερου που έλαβε χώρα στις 21 & 22 Απριλίου 2018 στην Ροδο.
Με τη συμμετοχή, τη στήριξη, την προσφορά και τις ευγενικές χορηγίες τους συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχημένη διοργάνωση της 1η Ημερίδας – Σεμινάριο ιχνηλατών 2018.
Να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον κύριο Marios Papathanasopoulos και την sunbirdwear για την προσφορά του και στήριξη σε όλες της εκδηλώσεις του ομίλου μας, τον Κύριο Nikos Fotakopoulos και τον κύριο Thanos Kyritsakasγια το Υπέροχο διήμερο που περάσαμε κοντά τους και Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την με προθυμία συμμετοχή σας στην Ημερίδα και την πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία – παρουσίαση εκ μέρους σας, στα θεμα του σεμιναρίου.
Τον Δημητρη Παπαδοπουλο και τον Νικο Βητα Ιδρυτές της Ομάδας Εκπαιδεύσεις λαγοκυνηγών που στήριξαν από την αρχή την ιδέα του ομίλου και συνδιοργανώσαμε μαζί αυτήν την εκδήλωση. Τους ευχαριστούμε και πάλι θερμά και πιστεύουμε ότι αυτή η συνεργασία θα συνεχισθεί και στο μέλλον.
Να ενημερώσουμε όλα τα Μέλη μας και τους χορηγούς μας, ότι από τα προϊόντα που μας παραχωρήθηκαν για την διεξαγωγή του διήμερου και δεν χρησιμοποιήθηκαν, διατέθηκαν όλα στο Κέντρο Αποθεραπείας Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης Ρόδου (Κ.Α.Φ.Κ.Α) στα κολύμπια, στο πλαίσιο της προσφοράς του ομίλου μας στο κοινωνικό σύνολο.


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας