επικαιροτητα

Published on May 17th, 2018 | by Kynoclub

0

Αρκτούρος: Εισαγωγή από την Ιταλία νέων λύκων στις εγκαταστάσεις του

Έξι νεαρές λευκές λύκαινες φιλοξενεί εδώ και μερικές ημέρες ο Αρκτούρος στο καταφύγιό του, στις Αγραπιδιές Φλώρινας.

Όπως έκαναν γνωστό οι υπεύθυνοι του Αρκτούρου, τα ζώα προέρχονται από το ζωολογικό κήπο Parco Zoo D’Abruzzo, στην Ιταλία, ο οποίος έκλεισε πριν από αρκετούς μήνες. Εκεί, μάλιστα, οι συνθήκες διαβίωσής τους ήταν άθλιες, καθώς το 75% της έκτασης καλυπτόταν από νερό και λάσπη.

Αρχαιολογικά ονόματα έχουν οι λύκαινες

Οι έξι λύκαινες, ηλικίας 3 και 4 ετών, προέρχονται από δύο διαφορετικές γέννες και «βαπτίστηκαν» με αρχαιοελληνικά ονόματα, που σύμφωνα με την παράδοση συνδέονται με το λύκο: Νέμεσις, Αγαύη, Αίγλη, Γλαύκη, Θέτιδα και Λητώ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της οργάνωσης, οι νεαρές λύκαινες έχουν ενταχθεί ομαλά στον καινούργιο τους χώρο, είναι αρκετά δραστήριες και εμφανίζονται συχνά στη διάρκεια των ξεναγήσεων στους επισκέπτες.

Η δράση σωτηρίας λύκων από την αιχμαλωσία στο εξωτερικό εντάσσεται στο πλαίσιο δημιουργίας του Διεθνούς Περιβαλλοντικού Κέντρου που υλοποιεί ο Αρκτούρος με τη χορηγία του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Στο Καταφύγιο του λύκου ζουν πλέον 13 λύκοι. Λειτουργεί Πέμπτη – Κυριακή (ώρες ξεναγήσεων: 10.00, 11.00, 12.00, 13.00, 14.00, 15.00, 16.00, 16.30).

Φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα ο Αρκτούρος:

Ο Αρκτούρος άνοιξε την αγκαλιά του σε έξι νεαρές λύκαινες (pics)

Πηγή: https://politik.gr


About the AuthorBack to Top ↑
  • Video της εβδομάδας