οργανωσεις

Published on 31 Μαΐου, 2018 | by Kynoclub

0

Τρίπολη: Δασάρχης ΄΄αποφασίζει και διατάσει΄΄ τον Κυνηγετικό Σύλλογο θυμίζοντας άλλες εποχές

κείμενο: Ν Φωτακόπουλος

Ερωτηματικά προκαλεί το περιεχόμενο της  ανάρτησης του Δασαρχείου Τρίπολης στην ΄΄διαύγεια΄΄ σχετικά με τα οικονομικά του Κυνηγετικού Συλλόγου Τρίπολης.

Ούτε λίγο ούτε πολύ η συγκεκριμένη ανάρτηση  καταλήγει ως εξής: ΄΄ Διατάσσουμε την απόδοση των ανωτέρω ποσών συνολικού ύψους 9.746,83 ευρώ στα φιλοθηραματικά έσοδα.΄΄

 Ας πάρουμε όμως το θέμα  από την αρχή….

Τον τελευταίο χρόνο μέσα από περιθωριακά  ιντερνετικά μέσα έχει εξαπολυθεί ένας ανηλεής συκοφαντικός πόλεμος κατά της διοίκησης τους Κυνηγετικού Συλλόγου της Τρίπολης και ειδικότερα κατά της διοίκησης και του προέδρου  κ Γιώργου Ρουμελιώτη που  έχει και την ιδιότητα του Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου.  Είναι ένας ύπουλος συκοφαντικός πόλεμος, παράλληλος με αυτόν που γίνεται κατά των εκλεγμένων διοικήσεων της Γ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου στην οποία συμμετέχει ο κ Γιώργος Ρουμελιώτης ως εκλεγμένο μέλος..

Σε αυτόν λοιπόν τον συκοφαντικό πόλεμο κατά του Κ.Σ. Τρίπολης τα περιθωριακά μπλοκ μιλούν για φαγοπότια, αόριστα  οικονομοδιαχειριστικά προβλήματα και σκάνδαλα  φροντίζοντας  να δημιουργήσουν κλίμα  εις βάρος της διοίκησης του Κυνηγετικού  Συλλόγου και ειδικότερα εις βάρος του προέδρου του.  Μέχρι που ήρθε η ανάρτηση-ανακοίνωση του Δασαρχείου και έδωσε (;) απαντήσεις στα συκοφαντικά δημοσιεύματα  δημιουργώντας, όπως είναι φυσικό,  νέα και επιτακτικά ερωτηματικά. Αυτή την φορά για τον αδικαιολόγητα υπερβάλλοντα εποπτικό ρόλο των δασικών υπηρεσιών. Ένα εποπτικό ρόλο  που ακυρώνει την ίδια την αυτοδιοίκηση των Κυνηγετικών Οργανώσεων  ενώ παράλληλα ελέγχεται (το τοπικό δασαρχείο) για τυχόν σκόπιμες διαρροές σε περιθωριακά μέσα που τροφοδοτούν την επαναλαμβανόμενη συκοφαντική παραπληροφόρηση..      

Δαπάνες και παραλογισμοί του Δασαρχείου

Μόνο  ως παραλογισμός μπορεί να  χαρακτηριστεί η  απόρριψη από το Δασαρχείο της δαπάνης για το κόστος  των στεφανιών της κηδείας του προέδρου της Γ ΚΟΠ  Κώστα Μαρκόπουλου..

-Όπως είναι παραλογισμός ή απόρριψη της καταβολής του ΕΝΦΙΑ (!!!) αφού ο Σύλλογος έχει την …ατυχία να διαθέτει ακίνητη περιουσία που επιβαρύνεται με φόρο  ακίνητης περιουσίας όπως συμβαίνει με όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων.

-Όπως παραλογισμός μπορεί να χαρακτηριστεί η απόρριψη της δαπάνης μερικών ευρώ για την αξία ενός γεύματος στους εθελοντές ή στους θηροφύλακες  που τοποθέτησαν δεξαμενές (εκ δωρεάς) για να έχουν τα θηράματα νερό και η πυροσβεστική υπηρεσία εύκολη πρόσβαση σε ανεφοδιασμό..

–Όπως παραλογισμός μπορεί να χαρακτηριστεί η απόρριψη της δαπάνης μερικών ευρώ για την αξία ενός γεύματος εργασίας που παρατέθηκε σε επισήμους και σκοπό είχε την επίτευξη των στόχων του Συλλόγου και της κυνηγετικής κοινότητας γενικότερα.

-Όπως παραλογισμός είναι η απόρριψη της δαπάνης μιας τιμητικής πλακέτας ως ελάχιστη ανταπόδοση σε δωρητές  (Περιφέρεια) που προσέφερε στον Σύλλογο εξοπλισμό άξιας 60.000 ευρώ!

-Όπως παραλογισμός είναι η απόρριψη δαπάνης 400 ευρώ για την αγορά λογισμικού που θα διευκολύνει την γρήγορη και ασφαλή λειτουργία της μηχανογράφησης του Συλλόγου.

-Όπως παραλογισμός είναι η απόρριψη δαπάνης για γραφική  ύλη επειδή ο προμηθευτής καθυστέρησε με υπαιτιότητά του μερικές ήμερες να εκδώσει το τιμολόγιο.

-Όπως παραλογισμός είναι η απόρριψη της δωρεάς 3.000 ευρώ (από εφοπλιστή μέλος του Συλλόγου) που δόθηκαν ως προκαταβολή για ετήσιο χορό και εγράφησαν κανονικά στα έσοδα έξοδα.

-Όπως  παραλογισμός είναι η απόρριψη της δαπάνης έκδοσης κάποιων τιμητικών κυνηγετικών αδειών για ηλικιωμένα ή άλλα τιμωμένη μέλη του Συλλόγου.

-Όπως παραλογισμός είναι η απόρριψη της δαπάνης για το κόστος τηλεφωνικού συντονισμού της θηροφυλακής.

-Όπως παραλογισμός είναι η απόρριψη μικροδαπάνης για τον ιερό ναό που ουσιαστικά ανήκει στον Κυνηγετικό Σύλλογο

-Αξίζει φυσικά να σημειωθεί ότι τα προηγούμενα χρόνια ο ίδιος δασάρχης έκανε δεκτές όλες αυτές τις δαπάνες χωρίς να τις απορρίπτει! Τι άλλαξε τώρα;;

–Ποιος ο ρόλος της διορισμένης προσωρινής διοικούσας επιτροπής της Γ ΚΟΠ η οποία προσπάθησε με ύποπτο τρόπο να εξοντώσει και να συκοφαντήσει τους αντιπάλους της;

-Το σημαντικότερο όμως που δεν αναφέρετε στην ΄΄διαταγή΄΄ του Δασαρχείου είναι ότι ΟΛΕΣ  αυτές οι απορριπτόμενες δαπάνες, για τις οποίες υπάρχουν τα νόμιμα παραστατικά, ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΡΙΘΕΙ  από τα εκλεγμένα όργανα και την Γενική Συνέλευση!

-Αναρωτιέται λοιπόν οποιοσδήποτε αντικειμενικός παρατηρητής διαβάζοντας αυτόν τον παραλογισμό:

-Ποιος διοικεί τους Κυνηγετικούς Συλλόγους;  Ο τοπικός δασάρχης (ενίοτε εκδικητικός και  παράλογα αυστηρός) ή το εκλεγμένο,  από τους κυνηγούς- μέλη,  Διοικητικό Συμβούλιο και τα όργανα του Σωματείου;

δειτε: Όταν οι Δασάρχες γίνονται μικροί δικτάτορες και δεν εγκρίνουν δαπάνες και απολογισμούς…

δειτε: Ο Γιώργος Ρουμελιώτης αποκαλύπτεται μέσα από 22 …ανόμοιες ερωτήσεις!

 


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας