θεματα

Published on 8 Ιουνίου, 2018 | by Kynoclub

0

Ένα τεράστιο μπουρλότο με φυτίλι στον Υμηττό από τον Δήμο Ηλιούπολης. (ΦΩΤΟ)

κείμενο-Φώτο: Ν. Φωτακόπουλος

Μόνο ως μπουρλότο,  έτοιμο να εκραγεί, μπορούν  να χαρακτηριστούν τα ΄΄βουνά΄ από ξερά χόρτα, κλαδιά και ξύλα που έχει στοιβάξει εδω και εβδομάδες ή μήνες ο Δήμος Ηλιούπολης στους πρόποδες του Υμηττού. Οι φωτογραφίες είναι ενδεικτικές και περιγράφουν με τον καλύτερο τρόπο τι θα συμβεί αν μια σπίθα πυροδοτήσει αυτή την υπαίθρια μπαρουταποθήκη.  Μπορεί οι πολίτες να είναι υποχρεωμένοι να καθαρίσουν τα οικόπεδα και τις αυλές από ξερόχορτα για την αποφυγή πυρκαγιάς όμως μάλλον δεν συμβαίνει (;) το ίδιο και με τους Δήμους και ειδικότερα με τον  Δήμο Ηλιούπολης….

Η …μπαρουταποθήκη βρίσκεται στους πρόποδες του Υμηττού, δίπλα στο αμαξοστάσιο με τα απορριμματοφόρα του Δήμου και εφάπτεται  εγκατάστασης   με φιλοξενούμενα  αδέσποτα σκυλιά. Το τι θα απογίνουν σε περίπτωση πυρκαγιάς τα εγκλωβισμένα σκυλάκια  όλοι μπορούμε να το φανταστούμε..

Ξεχάστηκε η  πυρκαγιά του 2015

– Το οξύμωρο είναι ότι η Ηλιούπολη είναι μια από τις περιοχές που κάηκαν από την μεγάλη πυρκαγιά του 2015. Προφανώς   αυτή η πυρκαγιά που έκανε στάχτη χιλιάδες στρέμματα  δεν ήταν αρκετή για να ενεργοποιήσει τόσο τον Δήμο Ηλιούπολης όσο και το Δασαρχείο Πεντέλης στην ΄΄επικράτεια΄΄ του οποίου φιλοξενείται η …πυριτιδαποθήκη. 

Μια και βρισκόμαστε στο καλοκαίρι ας ελπίσουμε ότι τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο Δασάρχης  Πεντέλης θα ενεργήσουν άμεσα  και θα απομακρύνουν το εύφλεκτο υλικό πριν συμβεί το ΄΄ατύχημα΄΄ που θα τινάξει στον αέρα όχι μόνο το αμαξοστάσιο  αλλά θα κάψει το εναπομείναν περιαστικό δάσος, σπίτια μέσα σε αυτό και στις παρυφές της πόλης και φυσικά ολόκληρο τον Υμηττό. 


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας