θεματα

Published on 28 Ιουνίου, 2018 | by Kynoclub

0

Κυνήγι στα Βαλκάνια; Το νου σας στους …αβανταδόρους και το τελωνείο!

κείμενο: Ακτήμων Κυνηγός

Σε εξέλιξη βρίσκεται εδώ  και μερικές μέρες ο επικοινωνιακός πόλεμος των διοργανωτών κυνηγετικών εκδρομών στις βαλκανικές χώρες και κυρίως μεταξύ αυτών που δραστηριοποιούνται στα Σκόπια και την Βουλγαρία.

Η οικονομική δυσπραγία των τελευταίων χρόνων έχει περιορίσει σημαντικά τον αριθμό των κυνηγών που επιλέγουν να κυνηγήσουν στα Βαλκάνια με αποτέλεσμα οι προσφορές να γίνονται όλο και πιο δελεαστικές. Τουλάχιστον φαινομενικά. Και λέμε φαινομενικά μια και σε ορισμένες περιπτώσεις κρύβουν παγίδες…

Είναι βασικό λοιπόν πριν αγοράσετε κάποιο πακέτο να έχετε γραπτή προσφορά  από τον διοργανωτή τι ακριβώς περιλαμβάνει το ταξίδι σας. Διαμονή, άδειες, φαγητό, φυσίγγια, θηράματα κ.λ.π.  Και λέμε γραπτώς διότι ουκ ολίγοι την έχουν πατήσει βασιζόμενοι στην (δήθεν) φιλικότητα του διοργανωτή….

Μια συνηθισμένη αιτία γκρίνιας και δυσαρέσκειας είναι το κόστος των θηραμάτων που δεν περιλαμβάνεται στο ΄΄πακέτο΄΄. Διευκρινίστε το οπωσδήποτε. Μην πιστεύετε τα παχιά λόγια.. Ρωτήστε πόσο θα σας χρεώσουν το τρυγόνι, το ορτύκι ή την πέρδικα…

Το τελικό κόστος μπορεί να είναι πολλαπλάσιο αν βρείτε και χτυπήσετε πουλιά ή ζητήσετε …μονόκλινο δωμάτιο.

Σε ότι αφορά την ποιότητα φαγητού και διαμονής κρατήστε και καμιά πισινή. Προσωπικά με έσωσαν πριν μερικά χρόνια οι …κονσέρβες και τα παξιμάδια που είχα μαζί μου. Διαφορετικά θα έτρωγα κάθε μέρα πουρέ με …”γκοτζίλα” όπως λέγαμε κάποτε στον στρατό.

Θηράματα στο …τελωνείο

Το νου σας λοιπόν πριν κλείσετε το πακέτο  και μην εμπιστεύεστε τους ΄΄κράχτες΄΄ του διαδικτύου που έχουν ξαμοληθεί να προσελκύσουν πελατάκια. Είναι αβανταδόροι  σε διατεταγμένη υπηρεσία με ανταλλάγματα κάθε είδους. Συμβουλευτείτε σοβαρούς ανθρώπους που δεν θα έπαιζαν παιχνίδια για δικό τους όφελος. Και κάτι ακόμα. Να γνωρίζετε ότι παρά τις τελευταίες εξελίξεις και την προσέγγιση  με την γειτονική χώρα των Σκοπίων δεν είναι εύκολη η εισαγωγή θηραμάτων από εκεί όπως και από την Τουρκία. Αντίθετα η εισαγωγή από Βουλγαρία, Ρουμανία δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα μια και οι συγκεκριμένες χώρες είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως και η χώρα μας. Καλά κυνήγια..

 


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας