επικαιροτητα

Published on 5 Ιουλίου, 2018 | by Kynoclub

0

Νέα Ρυθμιστική Απόφαση. Αισιοδοξία για την νέα κυνηγετική περίοδο…

κείμενο: Ακτήμων Κυνηγός

Συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί για το περιεχόμενο της Υπουργικής Ρυθμιστικής Απόφασης για την  νέα κυνηγετική περίοδο.

Δεν αναμένονται σημαντικές αλλαγές εκτός από το κυνήγι του αγριόχοιρου, του οποίου ο υπερπληθυσμός και οι καταστροφές που δημιουργεί προκαλούν προβληματισμό. Εξετάζεται τόσο η αύξηση του ορίου κάρπωσης όσο και οι πιθανές …συνέπειες (σε άλλα είδη) από την επέκταση του κυνηγίου του κατά μια ακόμα ημέρα την εβδομάδα, ίσως Παρασκευή.

Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα θηράματα εξετάζεται η μείωση του ορίου κάρπωσης του τρυγονιού το οποίο έχει μπει σε διεθνές …μικροσκόπιο επιτήρησης.

Το κόστος της άδειας

Σε ότι αφορά το κόστος της κυνηγετικής αδείας δεν αναμένεται να αυξηθεί το βασικό τέλος υπέρ του δημοσίου. Είναι όμως πιθανόν να υπάρξουν αυξήσεις των έκτακτων εισφορών των Συλλόγων και των Ομοσπονδιών για να αντιμετωπιστεί η νέα σημαντική μείωση των κυνηγετικών αδειών που ταυτόχρονα σημαίνει και μείωση εσόδων για τις Κυνηγετικές Οργανώσεις.

Τέλος αξίζει να σημειώσουμε οτι η Ρυθμιστική απόφαση αναμένεται να εκδοθεί πιο νωρίς απέ κάθε άλλη χρονιά και πιθανότατα έως το τέλος Ιουλίου.


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας