επικαιροτητα

Published on 20 Ιουλίου, 2018 | by Kynoclub

0

Από φυσικά αίτια ο θάνατος αρκούδας στην Πολυκάρπη Καστοριάς

Από φυσικά αίτια θεωρείται ότι πέθανε ηλικιωμένη αρκούδα που εντοπίστηκε προ ημερών ημιθανής κοντά στον αστικό ιστό, στην Πολυκάρπη Καστοριάς. Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης (ΟΑΕ) του «Αρκτούρου» ειδοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη από την αστυνομία για την παρουσία μίας αρκούδας στην Πολυκάρπη Καστοριάς σε παραλίμνια περιοχή.

Εκπρόσωπος της ΟΑΕ καθώς και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Δασών και της αστυνομίας έσπευσαν στο σημείο όπου βρισκόταν μία αρκούδα σε ημιθανή κατάσταση. Κατά την εξέταση του ζώου διαπιστώθηκε ότι ήταν υπερήλικη. Λόγω του προχωρημένου της ώρας αποφασίστηκε να παραμείνει το ζώο στο σημείο και το πρωί της Παρασκευής να μεταφερθεί στο Κτηνιατρείο του «Αρκτούρου» για περίθαλψη.

Την αρκούδα περιφρουρούσαν στη διάρκεια της νύχτας η ΟΑΕ του «Αρκτούρου» και εκπρόσωποι της Εταιρείας Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς και της Διεύθυνσης Δασών, με στόχο να μην επιτρέψουν να την πλησιάσουν περαστικοί. Το πρωί, ωστόσο, πριν ξεκινήσει η επιχείρηση, η αρκούδα εξέπνευσε.

Από τη νεκροψία που έγινε δεν διαπιστώθηκαν σημάδια από τραυματισμό ή δηλητηρίαση κι έτσι θεωρείται ότι το ζώο κατέληξε από φυσικά αίτια.

Πηγή: http://www.zougla.gr


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας