επικαιροτητα

Published on 29 Ιουλίου, 2018 | by Kynoclub

0

Σκότωσε κατσίκα με όπλο που κατείχε παράνομα.

Συνελήφθη στις  27 Ιουλίου 2018 στην Άνδρο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Υδρούσας, ένας 70χρονος  σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη οπλοκατοχή και θανάσιμο τραυματισμό ζώου. Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική καταγγελία, την 23 Ιουλίου 2018 το απόγευμα σε χωριό της Άνδρου ο κατηγορούμενος πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο και τραυμάτισε θανάσιμα ένα ερίφιο ιδιοκτησίας 34χρονου.

Στο πλαίσιο διερεύνησης του περιστατικού πραγματοποιήθηκε έρευνα παρουσία δικαστικού λειτουργού στην κατοικία του 70χρονου, όπου μεταξύ άλλων βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κυνηγετικό όπλο, το οποίο κατείχε παράνομα.

Τονίζεται ότι ο βασανισμός, η κακοποίηση και η βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε ζώου καθώς και η οποιαδήποτε πράξη βίας σε βάρος του, όπως ιδίως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, η σύνθλιψη και ο ακρωτηριασμός, αλλά και η αναίτια θανάτωση ζώου είναι πράξεις που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος και τιμωρούνται με φυλάκιση ή χρηματική ποινή ή και με τις δύο ποινές σύμφωνα με τους Νόμους 4039/2012 και 1197/1981 όπως ισχύουν σήμερα.

Πηγή: searchnews.gr

 


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας