εκθεσεις

Published on 1 Αυγούστου, 2018 | by Kynoclub

0

Ένας ΄΄εξαίρετος΄΄ Ελληνικός Ιχνηλάτης στην έκθεση της Πιερίας

κείμενο-φωτο: Ν. Φωτακόπουλος

Ήταν ένας πραγματικά άξιος εκπρόσωπος της εθνικής μας φυλής στης Διεθνή Έκθεση του Κυνοφιλικού Ομίλου Πιερίας που διοργανώθηκε στην Κατερίνη στις 22 Ιουλίου. Αν και παρουσιάστηκε   αδύνατισμένος ο ΄΄Marκos΄΄, όπως είναι το όνομα του, απέσπασε τον χαρακτηρισμό ΄΄Εξαίρετος΄΄ και μαζί το CAC και το CACIB από τον Σέρβο κριτή κ Istvan Orcsik ενώ στο τέλος της βραδιάς ανέβηκε στο βάθρο κερδίζοντας το κύπελλο ως 4ος Καλύτερος της Ομάδος Ιχνηλατών.

Ο ΄΄Marκos΄΄ που είναι εκτροφής του κ Γιώργου Μπακατσούλα (Γράμμου) και ιδιοκτησίας του κ Ζαχαρία Κυπαρίσση είναι μόλις δυο ετών και έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης. Στην συγκεκριμένη έκθεση όπως προαναφέρθηκε δεν ήταν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, σε ότι αφορά το βάρος του, ενώ και η παρουσίασή του δεν ήταν αυτή που θα έπρεπε. Όμως με λίγη προσπάθεια και δουλειά μπορεί να διαπρέψει στους στίβους των εκθέσεων διαφημίζοντας την εθνική μας φυλή ως άξιος εκπρόσωπος της.

Είναι πολύ σημαντικό, κυνοφιλικά και κυνολογικά,  να παρουσιάζονται οι ελληνικές φυλές σε γενικές εκθέσεις όλων των φυλών και ιδιαίτερα ο ιχνηλάτης μας. Η μοναδική ελληνική φυλή που είναι διεθνώς αναγνωρισμένη και κατοχυρωμένη από την Διεθνή Κυνολογική Ομοσπονδία (FCI).  

ΔΕΙΤΕ: Η κυνολογική και εργασιακή σημασία των ποδιών του Ελληνικού Ιχνηλάτη


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας