αγριοχοιρος

Published on 5 Αυγούστου, 2018 | by Kynoclub

0

Τα καταφύγια Άγριας Ζωής επιτείνουν το πρόβλημα του υπερπληθυσμού και των καταστροφών του αγριόχοιρου.

κείμενο-φωτο: Ν. Φωτακόπουλος

Τελειωμό δεν έχουν οι διαμαρτυρίες των αγροτών για τις καταστροφές που προκαλεί η πληθυσμιακή έκρηξη του αγριόχοιρου στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Η αύξηση της κάρπωσης από έξι σε δέκα αγριόχοιρους όπως προβλέπει η νέα ρυθμιστική απόφαση είναι μεν προς την σωστή κατεύθυνση δεν αναμένεται όμως να λύση το πρόβλημα…

-Και το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο όπου υπάρχουν καταφύγια θηραμάτων στα οποία ο αγριόχοιρος αναπαράγεται ανενόχλητος έχοντας την προστασία της πολιτείας. Και είναι πραγματικά οξύμωρο από την μια πλευρά αυτό το θήραμα να έχει κηρυχτεί ουσιαστικά σε διωγμό (πριν μερικά χρόνια το όριο κάρπωσης ήταν ένας αγριόχοιρος ανά ομάδα) και από την άλλη να προστατεύεται μέσω των καταφυγίων.

Είναι πραγματικά άτυχοι όσοι αγρότες έχουν τις καλλιέργειες τους εντός ή κοντά σε καταφύγια. Δεν μπορούν να κάνουν τίποτα ούτε καν να ζητήσουν την βοήθεια των κυνηγών. Για αποζημιώσεις ούτε λόγος. Ενδεικτική του προβλήματος είναι η απόφαση του Δήμου Ρήγα Φεραίου να ζητήσει, πέρα από  την επιμήκυνση της κυνηγετικής περιόδου, αύξηση του ορίου κάρπωσης, ένταξη σε πρόγραμμα αποζημιώσεων και άρση λειτουργίας του Καταφυγίου Άγριας Ζωής, στην περιοχή Καραντάου – Σαριγκιόλ».

Εν τω μεταξύ η πανώλη των χοίρων που έχει εξαπλωθεί στην Ευρώπη καταβαίνει όλο και πιο νότια και βρίσκεται ήδη στην Βουλγαρία. Θα είναι ότι χειρότερο να μας βρει …τίγκα στους αγριόχοιρους!

Δειτε:  Ανοίξτε τα καταφύγια να μπει ο κόσμος μέσα! Εχουν γίνει τσιφλίκια και πριβέ κυνηγότοποι!

Δειτε: Καταφύγια Άγριας Ζωής!


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας