αγωνες

Published on 3 Σεπτεμβρίου, 2018 | by Kynoclub

0

Οι ελληνικοί ιχνηλάτες γράφουν ιστορία στα …Άγραφα!

κειμενο-φωτο: Ν. Φωτακόπουλος

Με επιτυχία, οργανωτική και αγωνιστική, ολοκληρώθηκαν οι διήμεροι αγώνες που διοργάνωσε ο Όμιλος Φίλων  Ελληνικού Ιχνηλάτη στην περιοχή των Αγράφων Καρδίτσας. Ήταν οι πρώτοι επίσημοι Αγώνες που διοργάνωσε ο Όμιλος της εθνικής μας κυνηγετικής φυλής μετά την ψήφιση της υπουργικής απόφασης του κ Φάμελλου που επέτρεψε  την διοργάνωση αγώνων για Ιχνηλάτες. Υποστηρικτές της οργανωτικής και όχι μόνο προσπάθειας ο Κυνηγετικός Σύλλογος Παλαμά, ο η Ζ Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας και ο Όμιλος Ελλήνων Λαγοκυνηγών που πραγματοποίησε αντάμωμα των μελών του. Χορηγός η εταιρία του κ Σακελαρίου που είναι και ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Παλαμά.

Την πρώτη ημέρα παρουσιάστηκαν και συμμετείχαν οκτώ κυναγωγοί, από τους δέκα που είχαν δηλώσει συμμετοχή, ενώ την δεύτερη οι συμμέτοχες έφτασαν τις δέκα και περιελάμβαναν αγέλες, ζεύγη και ατομικές συμμετοχές ενός σκύλους. Κριτές ήταν οι Αθανάσιος Γκόπης, Αθανάσιος Παπαγεωργίου, Φώτης Πεσιλής, Γιάννης Φραγκίδης και Νίκος Φωτακόπουλος που έκριναν τα τρία τερέν της κάθε αγωνιστικής ημέρας.

Στην βαθμολογία, της πρώτης ημέρας,  κατάφερε να μπει ο ΄΄Μόρτης΄΄  του κ Κωνσταντίνου Θάνου με 131   βαθμούς που του απέδωσε ο κριτής Φώτης Πεσιλής. Από την αρχική βαθμολογία των 141 βαθμών  αφαιρέθηκαν 10 βαθμοί ποινής, όπως επιβάλουν οι κανονισμοί, διότι δεν δέθηκε έγκαιρα από τον κυναγωγό του. Το τερέν  που αγωνίστηκε ο Μόρτης ήταν και το μοναδικό στο οποίο διαπιστώθηκε η ύπαρξη θηράματος όπως επιβεβαιώθηκε και την δεύτερη ημέρα των αγώνων…

-Η επιβεβαίωση ήρθε από την Ίρμα του κυναγωγού κ Γιάννη Πινάκα  που αγωνίστηκε  στο προαναφερθέν τερέν  (υψόμετρο 1600-1850 μέτρα) καταφέρνοντας να φτάσει σε επιτυχία με ολοκληρωμένη και βαθμολογημένη διαδρομή σε όλους τους τομείς. Οι κριτές κ Αθανάσιος Παπαγεωργίου και Νίκος Φωτακόπουλος απέδωσαν τον χαρακτηρισμό ΄΄Εξαίρετος΄΄ με 169 βαθμούς.

Θα ήταν παράλειψη αν δεν αναφέραμε την σημαντική βοήθεια και παρουσία του προέδρου της Ζ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας κ Βαγγέλη Μπαλατσού, της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής, καθώς και της εκπροσώπου της Διεύθυνσης Δασών Στερεάς Ελλάδος & Θεσσαλίας κας Ελένης Μπουζάνα.

-Οι επόμενοι Αγώνες του Ομίλου Φιλών Ελληνικού Ιχνηλάτη θα διεξαχθούν στην Καβάλα στις 8 &9 Σεπτεμβρίου 2018.

 


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας