επικαιροτητα

Published on 8 Σεπτεμβρίου, 2018 | by Kynoclub

0

Και οι ΄΄ανεξάρτητοι΄΄ Κυνηγετικοί Σύλλογοι ζητούν την κατάργηση της Ε.Κ.Π Παρνασσίδας

Μια ακόμα φωνή και ένα ακόμα αίτημα προστέθηκε στην απαίτηση χιλιάδων κυνηγών για απόδοσή της αδρανοποιημένης ΄΄ρεζέρβας΄΄ Παρνασσίδας στο ελεύθερο κυνήγι. Αυτή την φορά από τήν Ομοσπονδία των Ανεξάρτητων Κυνηγετικών Συλλόγων που με επιστολή της στον κ Φάμελλο ζητά το αυτονόητο. Την κατάργηση της Ε.Κ.Π που τα τελευταία χρόνια παραμένει. ανενεργή προς όφελος λίγων πονηρών. Ν. Φ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Προς: Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ Σωκράτη Φάμελλο

Θέμα: Ελεγχόμενη Κυνηγετική Περιοχή Παρνασσίδος

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ 
Η Ομοσπονδία μας εκφράζοντας πολλά μέλη μας κυνηγούς που κατοικούν ή κυνηγούν στον νομό Φωκίδος και στην Ελεγχόμενη Κυνηγετική Περιοχή Παρνασσίδος η οποία παραμένει επί αρκετά χρόνια εκτός λειτουργίας σας ζητάμε την άμεση κατάργηση της και την απόδοσή της στο ελεύθερο κυνήγι όπως αυτό διεξάγεται σε όλη την Ελλάδα.
Η χρόνια αδρανοποίηση της Ε.Κ.Π. δημιουργεί πολλά προβλήματα στους μόνιμους κατοίκους της Γκιώνας και της Οίτης. Παράλληλα ο αποκλεισμός από την κυνηγετική δραστηριότητα μιας τεράστιας επιφάνειας 240.000 στρεμμάτων στερεί από την τοπική κοινωνία και από πολλές μικρές επιχειρήσεις που αγωνίζονται να επιβιώσουν και να κρατήσουν ζωντανά τα χωριά κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες τους κυνηγούς που είναι οι σημαντικότεροι πελάτες τους. Όμως η μεγαλύτερη αδικία είναι ο αποκλεισμός των μόνιμων κατοίκων από την κυνηγετική δραστηριότητα στην περιοχή τους. Για αυτούς τους λόγους σας ζητάμε την κατάργηση της Ε.Κ.Π. και την απόδοση της στο ελεύθερο κυνήγι με παράλληλη επαναφορά των προγενέστερων καταφυγίων θηραμάτων.
Ελπίζουμε ότι θα λάβετε υπ όψιν σας το αίτημά μας, που είναι και αίτημα χιλιάδων πολιτών, και θα αναλάβετε άμεσα πρωτοβουλίες μια και διανύουμε ήδη την κυνηγετική περίοδο.


Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος Νίκος Κατσιούδης

 


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας