επικαιροτητα

Published on 10 Σεπτεμβρίου, 2018 | by Kynoclub

0

Νέα Ζώνη Εκπαίδευσης Σκύλων στον νομό Ξάνθης.

Χρειάστηκαν πολλά χρόνια για να λυθεί το πρόβλημα που αντιμετώπιζαν εκατοντάδες κυνηγοί μέλη του ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΞΑΝΘΗΣ για την εγκύμναση των κυνηγετικών τους σκύλων (Δεικτών- Ερευνητών) καθ’ όλη την διάρκεια του έτους. Με απάφαση του το Δ.Σ του συλλόγου ,και ύστερα από μια σειρά ενεργειών προς την αρμόδια δασική αρχή το Δασαρχείο Σταυρούπολης, καθορίστηκε χώρος εκγύμνασης συνολικού εμβαδού 10.862,5 στρεμμάτων στην Δημοτική ενότητα Σταυρούπολης Ξάνθης με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των κυνηγών κατόχων κυνηγετικών σκύλων, την προστασία της άγριας ζωής καθώς και την αποφυγή εντάσεων και τριβών μεταξύ κυνηγών, κατοίκων της υπαίθρου, γεωργών, κτηνοτρόφων και λοιπών χρηστών της περιοχής.

Τα όρια της παραπάνω περιοχής καθορίζονται και περιγράφονται στον «Κυνηγετικό οδηγό 2018» ο οποίος και διανέμεται δωρεάν από τον σύλλογο Σταυρούπολης. Ύστερα από επικοινωνία που είχαμε με τον πρόεδρο του συλλόγου κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗ μας τόνισε οτι ο καθορισμός της παραπάνω περιοχής ως χώρος εκγύμνασης σκύλων ήταν μια επιλογή από το μεγαλύτερο μέρος των μελών του συλλόγου και στην υλοποίηση σημαντικό ρόλο έπαιξε η ΆΡΙΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Κυνηγετικου συλλόγου και Δασαρχείου Σταυρουπολης.

Κλείνοντας δεν παρέλειψε να εκφράσει της ευχαριστίες του τόσο προς τον κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΒΑΦΕΙΔΗ ΔΑΣΟΛΟΓΟ στο Δασαρχείο Σταυρούπολης Ξάνθης όσο και στον επιστημονικό συνεργάτη της ΣΤ ΚΟΜΑΘ κ. ΘΕΟΦΑΝΗ ΚΑΡΑΜΠΑΤΖΑΚΗ.

Πηγή: http://xanthinews.gr


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας