επικαιροτητα

Published on 11 Σεπτεμβρίου, 2018 | by Kynoclub

0

΄΄Πόλεμος΄΄ στις καρακάξες από τους κυνηγούς των Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης

Ίσως είναι η σημαντικότερη φιλοθηραματική εκδήλωση που μπορεί να κάνει ένας Κυνηγετικός Σύλλογος. Απέναντι στις απελευθερώσεις χαβαλέ, και την σπάταλη πόρων σε άχρηστους εμπλουτισμούς, η πρωτοβουλία της διοίκησης του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμπελοκήπων, να οργανώσει καταπολέμηση κορακοειδών, είναι άξια πολλών επαίνων. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι κυνηγοί των Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης αφιερώνουν μια κυνηγετική ημέρα σε αυτή την ουσιαστική φιλοθηραματική δραστηριότητα. Κάθε χρόνο ο Σύλλογος τους οργανώνει ανάλογες εξορμήσεις με σημαντικά αποτελέσματα. Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα. Ν.Φ.

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

Σε ένα από τα πιο οργανωμένα ομαδικά κυνήγια κορακοειδών των τελευταίων ετών , οι 68 συμμετέχοντες συνάδελφοι που ανταποκρίθηκαν στη πρόσκληση του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμπελοκήπων πέραν από απο την συμβολή τους στην διαχείριση του αριθμού των κορακοειδών, κλήθηκαν να καταγράψουν στατιστικά την εμπειρία τους σε μια σειρά κατηγορίες . Έτσι πέραν από τα θηρευμένα πουλιά που ανακτήθηκαν, έπρεπε να καταγράφει στην Γραμματεία ο αριθμός των πουλιών που δεν βρέθηκαν , όπως επίσης ο αριθμός των φυσιγγίων που χρησιμοποίησαν ατομικά . Τέλος κλήθηκαν όλοι να συνδράμουν στην ανάκτηση αυτών των φυσιγγίων για να μείνει το περιβάλλον στην κατάσταση που το βρήκαμε , μια ουσιαστική ενέργεια και ένα μήνυμα που πρέπει σε όλους να γίνει σιγά σιγά συνήθεια . 

Όπως πάντα η εκδήλωση ξεκίνησε με την καθιερωμένη ,επιτακτική και χρήσιμη επίδειξη ” Ασφαλούς Χρήσης Όπλου “
Η πειθαρχημένη και ομαδική ” άσκηση ” της διαχείρισης κορακοειδών τελείωνε με την απονομή εκ μέρους του Συλλόγου ενός “Αναμνηστικού Διπλώματος Συμμετοχής .

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την ΚΟΜΑΘ για συμμετοχή της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής και τους κυρίους Γιάννη Ρετζέπη και Γιάννη Στόικο που περιπολούσαν διακριτικά στην εκδήλωση.

Θερμές ευχαριστίες εκ μέρους του Συλλόγου Αμπελοκήπων στους χορηγούς των φυσιγγίων κυρίους Χρήστο Μητσακο “Alectoris Club” , και Κλεομένη Ζαραλή ” Prince Eurofuture” που στέκονται στο ύψος των περιστάσεων και αναγνωρίζουν την συμβολή αυτής της δράσης στην διατήρηση της άγριας πανίδας μας. Τέλος τις θερμές ευχαριστίες μας στους συμμετέχοντες για την παρουσία και την άψογη συμπεριφορά τους .Ανανεώνουμε το ραντεβού μας τον Ιανουάριο !

Υγ . Θηρεύτηκαν συνολικά περί τα 90 πουλιά . Τα 26 ανακτήθηκαν. Αυτό σημαίνει θεωρητικά ότι δεν υπάρχουν πλέον 45 ζευγάρια καρακαξών που θα ήταν ικανά από του χρόνου να επωάσουν από 6 αυγά

δειτε:. Πόλεμος στις καρακάξες!

 


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας