θηροφυλακή

Published on 12 Σεπτεμβρίου, 2018 | by Kynoclub

0

Κατάσχεση αυτοκινήτου για νυχτερινή λαθροθηρία!

Την Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018, οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες κ.κ. Χριστόπουλος Χαράλαμπος και Καγιούλης Δημήτριος εκτελούσαν τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα στην ευρύτερη περιοχή του Δ.Δ. Τροπαίων του Δήμου Γορτυνίας, όπου σύμφωνα με καταγγελίες που είχαν, κάποιοι επιδίδονταν σε παράνομη θήρα την νύχτα με μηχανοκίνητο μέσο. 
Περί ώρα 02:30 και ενώ βρίσκονταν σε δασικό δρόμο αντιλήφθηκαν όχημα να κινείται ύποπτα σε χωματόδρομο και έκαναν σήμα στον οδηγό του προκειμένου να σταματήσει για να προβούν στον προβλεπόμενο εκ του νόμου έλεγχο. Το όχημα όμως αυτό τράπηκε σε φυγή πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς. Οι θηροφύλακες το ακολούθησαν έως το χωριό «Ράχες» όπου και σταμάτησε. Άμεσα ο οδηγός του κατέβηκε από αυτό με κυνηγετική καραμπίνα ανά χείρας. Οι θηροφύλακες τον αναγνώρισαν και τον προέτρεψαν να σταματήσει αλλά αυτός τους αγνόησε και έφυγε.
Ενημερώθηκε το Α/Τ Τροπαίων το οποίο έστειλε άμεσα περιπολικό προς συνδρομή και μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αμάξι, βρέθηκαν 19 φυσίγγια κατάλληλα για θήρα λαγού αλλά και αγριόχοιρου. Κατασχέθηκε το όχημα και τα φυσίγγια καθώς επίσης ενεργοποιήθηκε και η διαδικασία του αυτοφώρου για τον δράστη. Στην συνέχεια υπεβλήθη εναντίον του η σχετική μήνυση όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις του Δασικού και Ποινικού Κώδικα.

 


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας