κόσμος

Published on 17 Σεπτεμβρίου, 2018 | by Kynoclub

0

Οικοτρομοκράτες πυρπόλησαν εκτροφείο μινκ στην Βενετία

επιμέλεια: Ν. Φωτακόπουλος

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες ένα εκτροφείο γουνοφόρων μίνκ στο μικρό χωριό  Scorze της Βενετίας έγινε στόχος ζωόφιλων ακτιβιστών. Την πρώτη φορά ο στόχος ήταν ένα φορτηγό και την δεύτερη μια αποθήκη από την οποία επεκτάθηκε η φωτιά. Μετά τις πρώτες έρευνες διαπιστώθηκε η τοποθέτηση εμπρηστικών μηχανισμών.

Η ζημιά του εκτροφέα ξεπερνά τις 300.000 ευρώ ενώ το ψυχολογικό κόστος αυτής της τρομοκρατίας όπως την χαρακτηρίζει ο ίδιος είναι πολλαπλάσιο.

-Αυτή είναι η δουλειά μας΄΄ δηλώνει και συνεχίζει. ΄΄Αν δεν σεβόμαστε τα ζώα θα μπορούσα να δικαιολογήσω κάποια αντίδραση. Όμως όταν η νόμιμη εκτροφή γίνεται με όλους τους κανόνες τότε είναι απαράδεκτη οποιοδήποτε είδους αντίδραση και πολύ περισσότερο η  οικοτρομοκρατία.΄΄

Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των ερευνών της αστυνομίας δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία για την ταυτότητα και τα κίνητρα των δραστών που δρουν σε ολόκληρη την Ιταλία. Άλλωστε εξέφρασαν την …χαρά τους για το κτύπημα στο εκτροφείο μέσα από τις ιστοσελίδες τους που έχουν καθοδηγητικό ρόλο.


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας