αγωνες

Published on 5 Οκτωβρίου, 2018 | by Kynoclub

0

Όσα (δεν) σημειώσαμε από τους Αγώνες Ιχνηλατών της Λαμίας…

κείμενο-φώτο: Ακτήμων Κυνηγός

-Υποδειγματική η οργάνωση των Αγώνων από την διοίκηση του Κυνοφιλικού Ομίλου Λαμίας που μας εντυπωσίασε τόσο για την παρουσία του συνόλου των μελών της όσο και για τον ΄΄επαγγελματισμό΄΄ της.  Τίποτε δε είναι τυχαίο…

– Ο Κυνοφιλικός Όμιλος Φωκίδος τίμησε την πρώην πρόεδρο του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδος κα Βούλα Παπουτσάνη για την μακροχρόνια προσφορά της στην Ελληνική Κυνοφιλία και την προσήλωσή της στις ελληνικές φυλές . 

-Ιδιαίτερα σημαντική στην επιτυχημένη  διεξαγωγή των αγώνων ήταν η συμβολή του Κυνηγετικού Συλλόγου Λαμίας και ακόμα μεγαλύτερη η συμβολή  των θηροφυλάκων Γρηγόρη Καρανάσιου και Στέλιου Παπαποστόλου.

-Εντυπωσιακή ήταν η ΄΄αυτοθυσία΄΄ αρκετών κυναγωγών που ταξίδεψαν σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες για να συμμετάσχουν στους αγώνες. Τα Γιάννενα, η Χαλκιδική, η Κέρκυρα, η Κοζάνη, η Κάρυστος  ήταν μερικές απο τις …αφετηρίες ενώ ο Μιχάλης Πεζίκογλου ταξίδευε για άπειρες ώρες για φτάσει έγκαιρα στην Παύλιανη. Αφετηρία του το Βελιγράδι!!! 

Παναγιώτης Καραδήμας εκτροφέας Ελληνικών Ιχνηλατών και μέλος της διοίκησης του Κυνοφιλικού Ομίλου Λαμίας δεν παρουσίασε τους σκύλους του για λόγους δεοντολογίας. Προτίμησε ως οικοδεσπότης να φανεί χρήσιμος λύνοντας προβλήματα και όχι να ανταγωνιστεί τους φιλοξενούμενους κυναγωγούς. Διαφωνούμε αλλά το εκτιμούμε και τον συγχαίρουμε! Η φωτογραφία είναι από την απονομή κυπέλου στον Γιώργο Μπακατσούλα. 

-Λάθος ήταν, όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων, η απόφαση ορισμένων κυναγωγών  να αποχωρήσουν και να μην παρουσιάσουν τους σκύλους τους στους αγώνες φοβούμενοι την ομίχλη και …τους λύκους…

-Για την προσφορά του στον Όμιλο και την θέση του υπέρ της απόδοσης της ΄΄ρεζέρβας΄΄ Παρνασσιδος στο ελεύθερο κυνήγι ο Κυνοφιλικός Όμιλος Φωκίδος τίμησε με απονομή πλακέτας τον πρόεδρο της κοινότητας Καλοσκοπής κ Κώστα Ματθαίου.

-Το Σαββατόβραδο της  29ης Σεπτεμβρίου παρά τις δυσκολίες της ημέρας ήταν ιδιαίτερα γιορτινό μια και περιελάμβανε πέρα από τις βραβεύσεις και ζωντανή μουσική με τους Νίκο & Νάσια Βελέντζα και Γιώργο Καφάση. Ήταν, πέρα από όλα τα άλλα, η  μουσική προσφορά και συμβολή του Κυνοφιλικού Ομίλου Φωκίδας στην …πολιτιστική επιτυχία αυτών των αγώνων. 

-Ο κ Αθανάσιος Γκόπης αποκάλυψε ότι πίσω από την ευτυχή κατάληξη της νομοθετικής ρύθμισης των αγώνων για Ιχνηλάτες κρύβεται η καταλυτική συνεισφορά του κ Μιχάλη Πεζίκογλου συντοπίτη και προσωπικού φίλου του Υπουργού κ Σωκράτη Φάμελλου. 

Η υποστήριξη και η παρουσία της Ομάδας εκπαίδευσης Λαγοκυνηγών (ΟΕΛ) στην εκδήλωση ήταν μια ακόμα επιβεβαίωση και ένα παράδειγμα ότι οι συνεργασίες μόνο θετικό αποτέλεσμα μπορούν να έχουν. Στην φωτογραφία ο πρόεδρος της ΟΕΛ Δημήτρη Παπδόπουλος με τους προέδρους των Κυνοφιλικών Ομίλων Λαμίας και Φωκίδος Νικό Καλτσά και Νίκο Φωτακόπουλο.

-Το αθλητικό και κυνοφιλικό πνεύμα όπως και η συναδελφικότητα ήταν το χαρακτηριστικό των Αγώνων Ιχνηλατών του Κυνοφιλικού Ομίλου Λαμίας που διοργανώθηκαν με την υποστήριξη και συμμετοχή της Ομάδες Εκπαίδευσης Λαγοκυνηγών (ΟΕΛ) και του Κυνοφιλικού Ομίλου Φωκίδας. Θα αποτελούν πλέον σημείο αναφοράς για τις μελλοντικές διοργανώσεις… 

-Χαιρετισμό και ευχές  σε διοργανωτές, αγωνιζόμενους και κριτές απεύθυνε ο πρόεδρος του Ομίλου Φίλων Ελληνικού Ιχνηλάτη Φώτης Πεσιλής  με τηλεφώνημα του στον Νίκο Φωτακόπουλο. Οι ευχές μεταφερθήκαν δια μικροφώνου κατά την διάρκεια της γιορτής του Σαββατόβραδου και απέσπασαν θερμο χειροκρότημα.

-Όπως ανακοινώθηκε οι επόμενοι αγώνες Ιχνηλατών, για όλες τις φυλές, θα διεξαχθούν στις 3&4 Νοεμβρίου 2018 από τον Κυνοφιλικό Όμιλο Φωκίδος. Για περισσότερες πληροφορίες τηλ 690.660.4113  –https://www.facebook.com/groups/1642092842738451/

 


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας