θεματα

Published on 9 Οκτωβρίου, 2018 | by Kynoclub

0

Και ξαφνικά έγινα προδότης (επειδή κυνήγησα στα Σκόπια!)

κείμενο: Άκης Λάππας

Φώτο: Ν. Φωτακόπουλος

Επειδή ( δόξα το Θεό ) έχω ακόμα τη δυνατότητα να πάω να κυνηγήσω στη γείτονα χώρα, τα Σκόπια, για πολλούς θεωρούμαι προδότης. Όπως προδότης είναι όποιος περάσει τα σύνορα για να πάει Σερβία η γενικά στην Ευρώπη οδικώς , εφόσον θα αφήσει τα λεφτάκια του σε διόδια, βενζίνες, ταβέρνες κλπ είναι και αυτός προδότης . Ο Έλληνας, συνήθως Μακεδόνας, που περνάει κάθε μέρα για φθηνότερη βενζίνη η για οδοντίατρο, οφθαλμίατρο κλπ είναι και αυτός προδότης . Εδώ έχω ακούσει την πρωτοφανή δικαιολογία ….λόγω της κρίσης και της φτώχειας …αυτοί οι άνθρωποι δικαιολογούνται ………..λες και η προδοσία έχει ποιοτικά χαρακτηριστικά …..κυνηγός = προδότης , μεροκαματιάρης = εεε τι να κάνει ο άνθρωπος …πως θα τα βγάλει πέρα !!!!!

Προδότης όμως είναι και ο εργοδότης που θα προσλάβει στη δουλειά του έναν Σκοπιανό εργάτη ο οποίος θα στέλνει το μισθό του πίσω στη πατρίδα του ενισχύοντας την οικονομία τους . Ο εισαγωγέας γεωργικών προϊόντων που μπαίνουν στα σύνορά μας κάθε μέρα αλλά και οι πωλητές στις λαϊκές που ξέρουν αυτά τα προϊόντα και τα πουλάν κάθε μέρα για το μεροκάματο είναι και αυτοί προδότες άραγε;;;
Αναρωτιέμαι ….ποιός είναι πιο «εχθρός» μας …ο Σκοπιανός η ο Τούρκος ;;;; Μήπως όλοι οι Έλληνες τουρίστες που περνάνε τα Τουρκικά σύνορα και αφήνουν τα λεφτάκια τους εκεί είναι και αυτοί προδότες ;;;;;

Η καταγωγή μου είναι από την Νάουσα . Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Αλέξανδρος ο Μέγας θα είχε πατήσει το πόδι του στα χώματα της πατρίδας μου ! Άρα είμαι καθαρός και υπερήφανος Μακεδόνας. Ο παππούς μου ο Γιώργης Λάππας έστελνε λεφτά από τη ξενιτειά για να βοηθήσει όσο μπορούσε το χωριό του. Ακόμα και σήμερα υπάρχει το Λάππειο γυμνάσιο της Νάουσας . Εγώ όμως που κυνηγάω στα χωράφια των Σκοπίων θεωρούμαι προδότης της πατρίδας μου!
Ποτέ μέχρι τώρα δεν έχω μπλοκάρει κανέναν , ακόμα και με κάποιους που είχα σφοδρές αντιπαραθέσεις, για τον απλό λόγο ότι δεν το θεωρώ αντρίκειο να κατηγορώ η να βρίζω η να κουτσομπολεύω κάποιον όταν αυτός δεν έχει τη δυνατότητα να το διαβάζει η ακόμα χειρότερα να μην μπορεί να απαντάει.
Δεν θέλω να είμαι αιχμηρός, ούτε να ανεβάζω τους τόνους, ούτε να γίνω επιθετικός με αυτούς τους ανθρώπους αλλά με λύπη μου θα πω ότι για πρώτη φορά θα μπλοκάρω όποιον αναφερθεί ξανά σε αυτούς τους απαράδεχτους χαρακτηρισμούς λές και είναι πιο πατριώτες από άλλους !!!

Εκτός και αν μπορέσουν να πείσουν με λογικά επιχειρήματα, χωρίς πατριωτικές κορόνες και εμπαθείς αναλύσεις ότι πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία. Τότε υπόσχομαι ότι δεν θα ξαναπεράσω ποτέ από τα σύνορα των Σκοπίων. Ακόμα και αν θέλω να πάω να κυνηγήσω στα υπέροχα τερέν της Σερβίας θα πηγαίνω μέσω Βουλγαρίας .Επίσης ποτέ δεν θα ξανασκεφτώ να ταξιδέψω Τουρκία και φυσικά αν υποπτευτώ ότι κάποιο προϊόν προέρχεται από Σκόπια δεν θα το αγοράσω ποτέ !!!! Συγχωρέσετε την ελαφρά ειρωνεία αλλά είναι ένα είδος άμυνας στην οργή που νοιώθω σε αυτά που διαβάζω.

ΔΕΙΤΕ: Γραμματέας Κυνηγετικού Συλλόγου: ΄΄Θεωρώ προδότες, όσους Έλληνες κυνηγούν στα Σκόπια!

 


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας