επικαιροτητα

Published on 17 Οκτωβρίου, 2018 | by Kynoclub

0

Επικίνδυνη επιχείρηση για τη διάσωση κυνηγετικού σκύλου

Κινηματογραφική ταινία θύμιζε η επιχείρηση διάσωσης κυνηγετικού σκύλου ο οποίος είχε εγκλωβιστεί σε χαράδρα στην περιοχή ανάμεσα στα Πλατάνια και στη Μαλώνα. Ο σκύλος ανήκει σε κυνηγό από την περιοχή των Τριαντών, ο οποίος το περασμένο Σάββατο είχε βγει για κυνήγι. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το σκυλί τρέχοντας να πιάσει κάποια πέρδικα, παραπάτησε, έπεσε στη χαράδρα και σταμάτησε σε ανάχωμα σε βάθος 15 μέτρων, ενώ το ύψος του αναχώματος από το έδαφος ξεπερνούσε τα 30 μέτρα.
Στον τόπο του συμβάντος έφθασαν συνολικά οκτώ άνδρες του πυροσβεστικού σώματος. Τοποθέτησαν τρίποδο όπου στήριξαν τα σχοινιά με τα οποία έγινε η επιχείρηση διάσωσης, η οποία στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία.

«Θα πρέπει να συγχαρούμε όλη την ομάδα για την επιτυχή επιχείρηση. Το σημείο στο οποίο είχε εγκλωβιστεί ο σκύλος ήταν επικίνδυνο και σαθρό. Με την εμπειρία τους όμως, οι άνδρες του πυροσβεστικού σώματος, κατάφεραν να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους. Θέλω να τονίσω ότι για εμάς κάθε περιστατικό έχει τη δική του σημασία και τη δική του βαρύτητα. Δεν ξεχωρίζουμε αν πρόκειται για σκύλους ή γάτες. Τα ζωντανά ανήκουν σε συνανθρώπους μας οι οποίοι αγωνιούν για την ασφάλειά τους και είναι χρέος μας να παρεμβαίνουμε όπου υπάρχει ανάγκη», δήλωσε στη «δημοκρατική» ο διοικητής της ΠΥΡ, Ιωάννης Τσιτσικάς.
Στη «δημοκρατική» μίλησε και ο πυροσβέστης, Μιχάλης Θεοδοσίου, ο οποίος κατέβηκε με τα σχοινιά στο γκρεμό για να απεγκλωβίσει το σκύλο. Ο κ. Θεοδοσίου δήλωσε: «Αρχικά θέλω να συγχαρώ όλους τους συναδέλφους που συμμετείχαν σε αυτή την δύσκολη και επικίνδυνη επιχείρηση διάσωσης. Μπορεί να κατέβηκα εγώ στο γκρεμό, αλλά οι συνάδελφοι χειρίζονταν τα σχοινιά και με βοήθησαν πολύ. Αν δεν είχα αυτή την καλή υποστήριξη της ομάδας, δεν ξέρω αν θα τα κατάφερνα. Το σημείο όπου είχε εγκλωβιστεί ο σκύλος ήταν δύσβατο και επικίνδυνο και απαιτούνταν πολύ προσεκτικοί χειρισμοί, το έδαφος ήταν ασταθές, υποχωρούσε πολύ εύκολα.
Όταν πλησίασα τον σκύλο τον έδεσα πάνω μου με ιμάντες. Ήταν πολύ φοβισμένος, είχε ταχυκαρδία και έτρεμε. Μόλις ανεβήκαμε τον παρέλαβαν οι συνάδελφοι, του έδωσαν νερό και τον παρέδωσαν στο αφεντικό του. Δόξα τω θεώ, όλα πήγαν καλά», είπε ο κ. Θεοδοσίου.
Σημειώνεται ότι το 2006 ο Μιχάλης Θεοδοσίου ως εθελοντής πυροσβέστης τότε, είχε ανασύρει από γκρεμό βάθους 70 μέτρων ένα άτυχο Άγγλο τουρίστα ο οποίος είχε πέσει από την Ακρόπολη της Λίνδου. Κάποιο καιρό μετά από αυτό το περιστατικό εντάχθηκε στο πυροσβεστικό σώμα. «Μάλλον ήταν θέλημα θεού», απαντά ο ίδιος.
Αξίζει να επισημανθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η ΠΥΡ παρεμβαίνει για τη διάσωση ζώων που έχουν εγκλωβιστεί σε δύσβατα σημεία και κινδυνεύουν. Πρόσφατα σχετικά χρειάστηκε να σπεύσουν να απεγκλωβίσουν τράγο από πηγάδι.
Συχνά όμως η ΠΥΡ δέχεται κλήσεις για τον απεγκλωβισμό ή τη διάσωση ζώων (κυρίως γατιών) τα οποία οι ιδιοκτήτες τους αφήνουν ελεύθερα και μπορεί να πηδούν από ταράτσα σε ταράτσα πολυκατοικίας και να επιστρέφουν μετά από κάποια ώρα. Έχει τύχει πολλές φορές η ΠΥΡ να παρεμβαίνει για τη διάσωση γατιών τα οποία και πάλι επιστρέφουν στις ταράτσες με τους ιδιοκτήτες να καλούν συνέχεια για τη διάσωσή τους με αποτέλεσμα να κινητοποιείται ξανά και ξανά η υπηρεσία για περιστατικά που δεν είναι επείγοντα ή επικίνδυνα.

Πηγή:www.dimokratiki.gr


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας