οργανωσεις

Published on 13 Νοεμβρίου, 2018 | by Kynoclub

0

ΒΙΝΤΕΟ: To τελευταίο αντίο στον Νίκο Παπαδόδημα…

κείμενο-φώτο: Ν. Φωτακόπουλος

Σε κλίμα συγκίνησης φίλοι, συγγενείς και  κυνηγετικός κόσμος αποχαιρέτησαν τον Νίκο Παπαδόδημα που ενταφιάστηκε σήμερα 13 Νοεμβρίου 2018 στο νέο νεκροταφείο Γλυφάδας, στους πρόποδες του Υμηττού.

-Εκπρόσωποι από όλες τις Ομοσπονδίες, τους Κυνηγετικούς Συλλόγους καθώς και δεκάδες θηροφύλακες ξεπροβόδησαν τον επί τρεις δεκαετίες ηγέτη της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος. Μαζί και πολλοί πολιτικοί όπως ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος κ Σωκράτης Φάμελλος, οι πρώην υπουργοί και βουλευτές Θάνος Μωραΐτης, Γιώργος Βλάχος,  Γιώργος Ανωμερίτης, Γιάννης Κουτσούκος, Κώστας Κατσίκης κ.λ.π. Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα φορτισμένο και η παρουσία δεκάδων στελεχών των κυνηγετικών οργανώσεων από όλη την Ελλάδα, για τον τελευταίο αποχαιρετισμό του Νίκου Παπαδόδημα, ενδεικτική της αναγνώρισης της προσφοράς του στον κυνηγετικό κόσμο.

Το θερμό χειροκρότημα και ο ήχος από τις σειρήνες των οχημάτων της θηροφυλακής,  που απλώθηκε από τον Υμηττό μέχρι κάτω τον Σαρωνικό, ήταν το κατευόδιο και των κυνηγών όλης της Ελλάδος….

Το μέγεθος και η αναγνώριση της  προσφοράς του Νίκου Παπαδόδημα περιγράφεται με τον πλέον ενδεικτικό τρόπο στην ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΣΕ.

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Χαρισματικός ηγέτης και άνθρωπος, μαχητής μέχρι τέλους, ακάματος, μεθοδικός, με απαράμιλλο ήθος, ανιδιοτέλεια, συνέπεια και ευσυνειδησία, ευεργέτησε την κυνηγετική οικογένεια, προσφέροντας απλόχερα τις πολύπλευρες γνώσεις του, την τεράστια εμπειρία του, τον προσωπικό του χρόνο…τη ζωή του όλη.

Η αγάπη και ο θαυμασμός του για τη φύση μετουσιώθηκαν σε όραμα και αγώνες για την προστασία της και τη διατήρηση του κυνηγίου στη χώρα μας.

Απαρνήθηκε ανώτερα αξιώματα και θέσεις καριέρας, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη, για να υπηρετήσει το κυνήγι και το περιβάλλον. Με τις ικανότητες του, την ακεραιότητα και την ευθύτητα που τον διέκρινε, κέρδισε την αποδοχή και την εκτίμηση όλων.

Αφοσιώθηκε, επί μακρόν, στο θεσμό των Κυνηγετικών Οργανώσεων δίνοντάς τους οντότητα, στόχους και πνοή σε δύσκολους καιρούς. Αναβάθμισε το ρόλο τους, υπηρετώντας την ενότητα, τη σύμπνοια και την ομοψυχία και καθοδηγώντας πάντα με σύνεση και διορατικότητα.

Ως Αντιπρόεδρος των μεσογειακών χωρών της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για το κυνήγι και τη διατήρηση του περιβάλλοντος (FACE), υποστήριζε πάντα την αρχή της αλληλεγγύης και τόνιζε τη δύναμη της ομοφωνίας.

Υποστήριζε την ανάπτυξη της οικονομίας στις τοπικές κοινωνίες της ελληνικής υπαίθρου, τις συλλογικές αξίες, την διατήρηση της κουλτούρας μας και την κοινωνική συνοχή.

Το έργο του, ανεξίτηλη σφραγίδα στο θεσμό, στέκεται περήφανα και επάξια στην κορωνίδα της κυνηγετικής ιστορίας της χώρας μας.  

Τα λόγια, οι σκέψεις και όλες οι τιμές φαντάζουν λίγα και φτωχά, για να περιγράψουν την ευγνωμοσύνη, που του οφείλουμε.

Οι προσπάθειές και οι κόποι του δεν πρέπει να χαθούν στη λήθη.

Οι αξίες και τα ιδανικά για τα οποία αγωνίστηκε, επί πολλές δεκαετίες, θα μας συνοδεύουν πάντα αποτελώντας την παρακαταθήκη και το ορόσημο για να συνεχίσουμε αυτά που μας δίδαξε, συλλογικά και αφοσιωμένα, για την προάσπιση του κυνηγίου.

δειτε: ΄΄Έφυγε΄΄ ο τ. πρόεδρος της ΚΣΕ Νίκος Παπαδόδημας

 


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας