επικαιροτητα

Published on 9 Ιανουαρίου, 2019 | by Kynoclub

0

Νέα κατάρρευση κυνηγετικών αδειών για την περίοδο 2018-2019…

κείμενο: Ακτήμων Κυνηγός

Όλο και πιο έντονο γίνεται το ..δημογραφικό πρόβλημα της κυνηγετικής κοινότητας, κάθε χρόνο που περνά, και η κατρακύλα μοιάζει να μην έχει τέλος. Έτσι λοιπόν και φέτος οι κυνηγετικές άδειες που εκδόθηκαν μέσω των ΄΄συνεργαζόμενων΄΄ κυνηγετικών οργανώσεων της κυνηγετικής περιόδου 2018-2019 δεν ξεπερνούν τις 153.000. Σε αυτές  θα πρέπει να προστεθούν και 5-6.000 άδειες που εκδίδονται μέσω δασαρχείων ή ανεξάρτητων Κυνηγετικών Συλλόγων.

-Μιλάμε πλέον για κατάρρευση του κυνηγετικού πληθυσμού με ότι συνεπάγεται στην δομή της κυνηγετικής δραστηριότητας, όπως την γνωρίζουμε μέχρι σήμερα. Το μεγαλύτερο πλέον πρόβλημα για την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος και τις Κυνηγετικές Ομοσπονδίες (θα) είναι το οικονομικό που σημαίνει ότι η χρηματοδότηση της θηροφυλακής τίθεται σε κίνδυνο όπως και η χρηματοδότηση των επιστημονικών μελετών.

Δυστυχώς η κυνηγετική ηγεσία ουδέποτε ασχολήθηκε με την προσέλκυση νέων κυνηγών αν και αυτή θα έπρεπε να είναι η προτεραιότητα της. Αξίζει να αναφέρουμε για μια ακόμα φορά ότι στα μέσα της δεκαετίας του 1980 εκδίδονταν περίπου 350.000 άδειες και έκτοτε ακολούθησε πτωτική πορεία. Η οικονομική κρίση της τελευταίας δεκαετίας  έκανε ακόμα ποιο έντονο το πρόβλημα όμως δεν είναι η κύρια αιτία της μείωσης. Όπως προαναφέρθηκε το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η αδιαφορία των νέων για το κυνήγι. Ακόμα και τα παιδιά των κυνηγών σε μικρό σχετικά ποσοστό ακολουθούν την δραστηριότητα των πατεράδων τους και αυτή είναι μια επιβεβαίωση που μπορεί να κάνει ο κάθε κυνηγός στην δική του παρέα.

Πρόεδρε γερνάμε…

Οι εικόνες από τις συνελεύσεις των κυνηγετικών συλλόγων και τις κυνηγετικές παρέες είναι απογοητευτικές. Σχεδόν παντού ηλικιωμένοι κυνηγοί ενώ οι  20χροι και οι 30χρονοι είναι εξαιρετικά σπάνιοι.

Μήπως ο νέος πρόεδρος της ΚΣΕ κ Γιώργος Αραμπατζής θα πρέπει να δει το πρόβλημα όσο υπάρχει ακόμα κάποιος χρόνος; Μήπως το δόγμα του ΄΄ δὸς ἡμῖν σήμερον΄΄ και η εσωστρέφεια που ακολούθησε ο προκάτοχος του πρέπει να αντικατασταθεί με νέα  δυναμική επικοινωνιακή πολιτική και άνοιγμα στην κοινωνία των ειδικότερα στους νέους; Καλές είναι οι δημόσιες σχέσεις, οι ΄΄πίτες΄΄ και τα εγκαίνια με γυρολόγους πολιτικούς, που προσδοκούν τα ψηφαλάκια των κυνηγών, όμως δεν μπορεί να είναι μονοδιάστατη επικοινωνιακή επιλογή της ΚΣΕ και της …συγκυβερνώσας Δ ΚΟΣΕ.

δειτε: Γιατί λιγοστεύουν οι κυνηγοί;

δείτε: Κατάρρευση των κυνηγετικών αδειών.Σταμάτησαν το κυνήγι 55.000 κυνηγοί μέσα σε έξι χρόνια!

δειτε: Γιώργος Αραμπατζής: Μια από τα ίδια ή φυγή προς τα εμπρός για την Κυνηγετική Συνομοσπονδία;


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας