επικαιροτητα

Published on 7 Μαρτίου, 2013 | by Kynoclub

0

Όπου γάμος και οι ‘’Οικολόγοι’’

Eυκαιρία να πουλήσει την δική της πραμάτεια βρήκε η ‘’Περιβαλλοντική Οργάνωση για την Άγρια Ζωή και τη Φύση’’  με την επωνυμία ‘’Καλλιστώ’ με αφορμή τις κινητοποιήσεις των κατοίκων.  ’ . Η συγκεκριμένη οργάνωση που προήλθε από διάσπαση του ‘’Αρκτούρου’’ ούτε λίγο ούτε πολύ όπως αναφέρει με ανακοίνωσή της ‘’ για να ενισχύσει τη θέση των τοπικών κινήσεων που έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η Καλλιστώ εκπόνησε δύο μικρές μελέτες σχετικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των Μεταλλευτικών-Μεταλλουργικών Εγκαταστάσεων της εταιρίας «Ελληνικός Χρυσός» στη Χαλκιδική, σε ό,τι αφορά τρία είδη πανίδας της περιοχής: το λύκο, το τσακάλι και τη βίδρα’’.

Διαβάστε την ανακοίνωση και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                     07/03/2013                                          

Η προστασία της φύσης

   είναι υποχρέωση της πολιτείας και δικαίωμα των πολιτών

 Με βασικό σύνθημα: «Η προστασία της φύσης είναι υποχρέωση της πολιτείας και δικαίωμα των πολιτών» (Άρθρο 24 του ισχύοντος Ελληνικού Συντάγματος), η ΚΑΛΛΙΣΤΩ συμπαραστέκεται στον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής ενάντια στα μεταλλεία χρυσού και σας προσκαλεί στην πορεία που διοργανώνεται από τις Επιτροπές αγώνα το Σάββατο 9 Μάρτη στις 11.30 στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Από την πρώτη στιγμή η ΚΑΛΛΙΣΤΩ στηρίζει τους κατοίκους της περιοχής Ακάνθου και Σταγείρων Χαλκιδικής και αντιτίθεται στα σχέδια εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική. Με σκοπό μάλιστα να ενισχύσει τη θέση των τοπικών κινήσεων που έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η Καλλιστώ εκπόνησε δύο μικρές μελέτες σχετικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των Μεταλλευτικών-Μεταλλουργικών Εγκαταστάσεων της εταιρίας «Ελληνικός Χρυσός» στη Χαλκιδική, σε ό,τι αφορά τρία είδη πανίδας της περιοχής: το λύκο, το τσακάλι και τη βίδρα.

Συγκεκριμένα, οι δύο μελέτες εξετάζουν την παρουσία των ειδών αυτών στη συγκεκριμένη περιοχή, ενώ παράλληλα γίνεται μία προσπάθεια αξιολόγησης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. Και οι δύο μελέτες της Καλλιστώς, τις οποίες μπορείτε βρείτε στην ιστοσελίδα της ΚΑΛΛΙΣΤΩΣ (http://www.callisto.gr/publications.php), καταλήγουν στο συμπέρασμα πως το έργο επέκτασης των Μεταλλευτικών-Μεταλλουργικών Εγκαταστάσεων της Εταιρίας «Ελληνικός Χρυσός» δεν πρέπει να προχωρήσει μιας και σχεδιάζονται παρεμβάσεις οι οποίες θα έχουν κρίσιμες περιβαλλοντικές επιπτώσεις, σε σημαντικά οικολογικές περιοχές για τα προαναφερθέντα είδη: τον λύκο, το τσακάλι και τη βίδρα.


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας