επικαιροτητα

Published on 15 Απριλίου, 2013 | by Kynoclub

0

ΑΚΙΝΗΣΙΑ ΚΑΙ…ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ!

Ούτε ένα ούτε δύο αλλά εννέα (!)  συνολικά CQN απονεμήθηκαν στους αγώνες που διοργάνωσε ο Κυνοφιλικός Όμιλος Καρδίτσας. Οι αγώνες που έγιναν λίγες μέρες μετά τις αποφάσεις της διοίκησης του ΟΚΑΔΕ για καθιέρωση ”Εξέτασης Κυνηγετικών Ικανοτήτων” (Ε.Κ.Ι) όπου δεν απαιτείται η ακινησία, όπως  αποδεικνύεται  μάλλον είναι δύσκολο να εφαρμοστούν από τον Κυνοφιλικό Όμιλο Καρδίτσας που διοργάνωσε …κανονικούς Α.Κ.Ι. όπου όμως απαιτείται ακινησία. Και επειδή οι περισσότεροι σκύλοι (από αυτούς που πήραν πόντο)  όπως είναι γνωστό δεν κάνουν ακινησία τους απονεμήθηκε το CQN που μεταφράζεται ως ”Εξαίρετος σκύλος με προβλήματα εκπαίδευσης”.  Όπως δείχνουν τα πράγματα μάλλον θα πρέπει να αναθεωρηθεί άμεσα η απόφαση που επιβάλει την ακινησία στους Αγώνες Κυνηγετικών ικανοτήτων μια και η Ε.Κ.Ι δεν φαίνεται να είναι εύκολο να καθιερωθούν για πολλούς λόγους…. Η ανακοίνωση του Κυνηγετικού (;) Συλλόγου Καρδίτσας για τους Αγώνες του Κυνοφιλικού Καρδίτσας έχει ως εξής:

Κυνηγετικός Σύλλογος Καρδίτσας

4 Απριλίου

Ο Κυνοφιλικός Όμιλος Καρδίτσας διοργάνωσε με επιτυχία την Κυριακή 31-03-2013 Αγώνα Κυνηγετικών Ικανοτήτων (CACT) με θήραμα ορτύκι εκτροφής. Ο προγραμματισμένος αγώνας πραγματοποιήθηκε σε μια επιλεγμένη περιοχή στον Κατάχλωρο, εντός της Ζώνης Εκγύμνασης Σκύλων.

Η προσέλευση τόσο των φίλων της κυνοφιλίας και των κυνηγών, όσο και των διαγωνιζομένων ήταν εντυπωσιακή με πολλές συμμετοχές (περίπου 40 διαγωνιζόμενοι σκύλοι) καθώς υπήρξαν και συμμετοχές από γειτονικούς νομούς. Το επίπεδο του αγώνα, σύμφωνα με την έκθεση του κριτή, σε γενικές γραμμές ήταν υψηλό. Ο αγώνας διεξήχθη από το πρωί έως και το μεσημέρι Κυριακής σε έναν αγωνιστικό χώρο σχετικά καλής ποιότητας με μεταβαλλόμενες καιρικές συνθήκες και τους διαγωνιζόμενους σκύλους των αγγλικών φυλών Setter – Pointer να αγωνίζονται ανά ζεύγη. Σύμφωνα με τον κριτή του αγώνα κ. Ιωάννη Χριστάκο αρκετά σκυλιά έκαναν καλές διαδρομές και παρουσίασαν πολλά προσόντα, διακρίθηκαν όμως μέχρι το χαρακτηρισμό CQN λόγω έλλειψης ακινησίας στο ξεπέταγμα του θηράματος (απαιτούνταν ακινησία από τους κανονισμούς). Οι δύο σκύλοι που ξεχώρισαν στην κατάταξη ήταν ένα όμορφο Setter με το όνομα KAPO του κ. Νίκου Σουλιώτη που κέρδισε την διάκριση 1ος Εξαίρετος και το Pointer Narkissos του Giappou του κ. Μπάμπη Παπαχρήστου με την διάκριση 2ος Εξαίρετος.

Όλα τα αποτελέσματα αναλυτικά :

1ος Εξαίρετος KAPO SETTER ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ

2ος Εξαίρετος NARKISSOS GIAPPOU POINTER ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ

CQN FAT SETTER ΔΗΜΟΥ

CQN ASTON DI AGRAFA SETTER ΣΥΡΓΓΑΝΗΣ

CQN KITA SETTER ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ

CQN KARDAMILIS SELINI POINTER ΑΓΙΩΤΗΣ

CQN BIL SETTER ΔΗΜΟΥ

CQN DEZY POINTER ΜΑΝΩΛΗΣ

CQN RENA SETTER ΚΑΡΚΑΝΙΑΣ

CQN LORI SETTER ΣΕΜΠΡΟΣ

CQN ELSA SETTER ΔΗΜΟΥ

( Η κατάταξη των σκύλων που βαθμολογήθηκαν με CQN είναι τυχαία)

Στους δύο πρώτους νικητές αλλά και σε όσους διακρίθηκαν απονεμήθηκαν κύπελλα και μετάλλια από τον Κυνοφιλικό Όμιλο Καρδίτσας και δώρα από τους χορηγούς του αγώνα. Τιμητική αναμνηστική πλακέτα απονεμήθηκε στον κριτή του αγώνα, πατριώτη μας κ. Ιωάννη Χριστάκο (η καταγωγή του είναι από τον Αγ. Γεώργιο Καρδίτσας) που ταξίδεψε από την Αθήνα ειδικά για τον αγώνα αυτό και είχε μεγάλη διάθεση να ενημερώσει τους διαγωνιζόμενους και τους θεατές πάνω σε ερωτήματα για τον αγώνα και τις κρίσεις του για τους αγωνιζόμενους σκύλους.  Το Δ.Σ. του Κυνοφιλικού Ομίλου Καρδίτσας ευχαριστεί θερμά όλους τους διαγωνιζόμενους που παρουσίασαν τα σκυλιά τους και τους φίλους της κυνοφιλίας, τους κυνηγούς και τους θεατές για το άριστο κλίμα που επικράτησε καθώς και όλους όσοι βοήθησαν στην σωστή προετοιμασία και διεξαγωγή του αγώνα.


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας