επικαιροτητα

Published on 22 Απριλίου, 2013 | by Kynoclub

0

«Επιδημία» και στην Πάτρα οι κυνομαχίες!

Διαστάσεις επιδημίας μέσα όμως από απόλυτη μυστικότητα φαίνεται ότι λαμβάνει και στην Πάτρα το εφιαλτικό φαινόμενο των σκυλομαχιών που διεξάγονται σε διάφορα απομακρυσμένα και απόκρυφα σημεία της πόλης, με τα στοιχήματα να ξεπερνούν ακόμα και τα 10.000 ή και τα 15.000 ευρώ! Οι πληροφορίες του «Κόσμου» αναφέρουν ότι αυτή η βάρβαρη και παράνομη «συνήθεια» κάποιων ιδιοκτητών σκύλων είχε κοπάσει για μερικά χρόνια στην Πάτρα, όμως τους τελευταίους μήνες βρίσκεται και πάλι σε έξαρση, με τα ραντεβού να δίνονται νυχτερινές ώρες σε δύσβατες κυρίως περιοχές. Οι συναντήσεις γίνονται γνωστές στους ενδιαφερόμενους από στόμα σε στόμα και φυσικά με ιδιαίτερη προσοχή. Ορισμένοι μάλιστα, επιλέγουν τη λύση να μην εμφανιστούν οι ίδιοι αλλά να παραδώσουν τον σκύλο τους σε κάποιον άλλον και επί πληρωμή, είτε ακόμα και με ποσοστά σε περίπτωση νίκης, να του αναθέσουν να πάει εκείνος τον σκύλο στις σκυλομαχίες και να τον… ρίξει στην αρένα του θανάτου! Παρόλη όμως τη μυστικότητα, το θέμα έχει αρχίσει να γίνεται ευρύτερα γνωστό ακριβώς λόγω του… αυξημένου ενδιαφέροντος που υπάρχει και των αυξημένων συμμετοχών. Και πολύ περισσότερο, το συμπέρασμα προκύπτει από τα τραυματισμένα σκυλιά που μετά τους αγώνες οδηγούνται για τις πρώτες βοήθειες.

Κάθε εβδομάδα, σε Λυκοχορό, Ομπλό και αλλού
Σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους που σχετίζονται με το στήσιμο και την οργάνωση αυτών των παράνομων αγώνων μεταξύ σκύλων, τα ραντεβού δίνονται κάθε εβδομάδα σχεδόν, σε περιοχές όπως Λυκοχορός, Ομπλός, στο τέρμα της μεγάλης περιμετρικής της Πάτρας, στην Ελεκίστρα, το Καστρίτσι και αλλού. Κάθε φορά σε διαφορετική περιοχή προκειμένου να μη δίδεται στόχος και να μην εντοπιστούν οι συμμετέχοντες από τις διωκτικές αρχές. Την ίδια ώρα πάντως, «μάχη» μαθαίνουμε ότι δίνουν – όπως έκαναν και παλαιότερα – και οι ζωοφιλικές οργανώσεις της Πάτρας οι οποίες δίνουν αγώνα δρόμου για να εξαλείψουν το φαινόμενο που με μαρτυρικό τρόπο οδηγεί στο θάνατο τα ανυπεράσπιστα σκυλιά!

Τα βασανίσουν για να μπουν αγριεμένα στην αρένα!
Κάθε σκυλομαχία δεν τερματίζεται εάν ένα από τα δύο σκυλιά που αγωνίζονται δεν πέσει νεκρό. Ή τουλάχιστον, δεν παραδώσει τα όπλα αισθανόμενο ότι τον εγκαταλείπουν όλες του οι δυνάμεις και σιγά σιγά ξεψυχά! Οι συμμετέχοντες στις σκυλομαχίες επιστρατεύουν μια σειρά από κόλπα για να οδηγήσουν τα τετράποδά τους στον απόλυτο εκνευρισμό έτσι ώστε να είναι όσο γίνεται πιο άγρια όταν μπουν στην αρένα. Τα οδηγούν στις τοποθεσίες κλεισμένα σε στενά κλουβιά τα οποία ανοίγουν χωρίς να υπάρχει επιστροφή ή δυνατότητα να παρέμβει κάποιος για να διακόψει τον αγώνα. Όσο για τα στοιχήματα, καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας γίνεται η διεξαγωγή και τα ποσά δεν «πέφτουν» κάτω από τα 500 ευρώ!

Πηγή : http://www.dete.gr/


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας