επικαιροτητα

Published on 17 Ιουλίου, 2013 | by Kynoclub

0

Απελευθερώνεται ο πιο επικίνδυνος λαθροθήρας στον κόσμο με θύματα χιλιάδες ζώα!

Ελεύθερος αναμένεται να αφεθεί σύντομα ο διαβόητος λαθροθήρας Sansar Chand, καθώς κατά την εκδίκαση της υπόθεσής του στο Δελχί το Δικαστήριο δεν του απήγγειλε κατηγορίες για οργανωμένο έγκλημα, το μόνο εμπόδιο για την απελευθέρωσή του.

Ειδικότερα, ο λαθροθήρας ζήτησε να μην καταδικαστεί για παραβίαση της Συνθήκης της Μαχαράστρα για τον Έλεγχο του Οργανωμένου Εγκλήματος, επικαλούμενος τεχνικούς λόγους.

Όπως υποστήριξε, βάσει της Συνθήκης, κυρώσεις μπορούν να επιβληθούν μόνο σε άτομα με δυο προηγούμενες καταδίκες, αίτημα που έγινε δεκτό από το Δικαστήριο.

Αυτό σημαίνει ότι ο 55χρονος, που βρίσκεται στη φυλακή από το 2005 ενδέχεται να αφεθεί ελεύθερος ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο.
Ο Sansar Chand κατηγορείται ότι έχει σκοτώσει 250 τίγρεις, 2.000 λεοπαρδάλεις, 5.000 βίδρες, 20.000 αγριόγατες, 20.000 άγριες αλεπούδες και πολλά άλλα ζώα.

Συνελήφθη από την αστυνομία του Δελχί στο πλαίσιο δραματικής μυστικής επιχείρησης, ως ο υπαίτιος για τουλάχιστον 50 περιστατικά θανάτωσης και βασανισμού ζώων, ωστόσο χάρη στις γνωριμίες του και τα «ανεπαρκή στοιχεία», τελικά κατηγορήθηκε μόνο για ένα περιστατικό.

Ο Chand, οι συνεργάτες του και οι συγγενείς του εκτιμάται ότι έχουν αφανίσει τις τίγρεις από το Εθνικό Πάρκο Σαρίσκα στην Ινδία.

Αν και συνελήφθη δεκάδες φορές, σε όλες τις περιπτώσεις κατάφερε να ξεφύγει. Ο αδίστακτος λαθροθήρας ξεκίνησε να ασχολείται με το παράνομο εμπόριο ζώων στα 13 του χρόνια και πρώτη φορά συνελήφθη το 1974, σε ηλικία 18 ετών.

Το 2010 οι Δικαστές του είπαν πως στο μέλλον θα φτάσει στο σημείο να πουλά ακόμα και δέρμα ανθρώπων. Παρόλαυτά ο διαβόητος λαθροθήρας σύντομα θα βγει από τη φυλακή και πολλοί είναι εκείνοι που φοβούνται ότι θα συνεχίσει την παράνομη δράση του.

Πηγή : http://www.econews.gr/


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας