επικαιροτητα

Published on 8 Σεπτεμβρίου, 2013 | by Kynoclub

0

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΡΙΤΕΣ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ;ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ;

Επιμέλεια: Νίκος Φωτακόπουλος

Ένα θέμα που στο παρελθόν έχει ταλαιπωρήσει τον Όμιλο Πόιντερ-Σέττερ και έχει προκαλέσει εντάσεις είναι το θέμα των κριτών και το δίλημα αν πρέπει η όχι οι επαγγελματίες να μπορούν να αποκτούν την ιδιότητα του κριτή. Σύμφωνα λοιπόν με το Άρθρο 3 του εσωτερικού κανονισμού δεν μπορούν να γίνουν κριτές οι επαγγελματίες. Το επίμαχο άρθρο έχει ως εξής: ΑΡΘΡΟ 3ο ”Υποψήφιος Κριτής Μορφολογίας ή Α.Κ.Ι. μπορεί να είναι οποιοδήποτε τακτικό μέλος του Ομίλου, που βρίσκεται σε καλές σχέσεις με τον Όμιλο και του οποίου δεν έχει προσβληθεί η ηθική υπόσταση, με τεκμηριωμένη καταγγελία. Δεν θα μπορούν να γίνουν κριτές οι επαγγελματίες εκπαιδευτές, επαγγελματίες εισαγωγείς και κατασκευαστές ζωοτροφών, αυτοί που διαχειρίζονται πανσιόν σκύλων, καταστήματα σκύλων ή εμπόριο και pet shop (είδη σκύλων) αξεσουάρ – τροφές. Επίσης καλλωπιστές, κουρείς σκύλων, εκπαιδευτές, παρουσιαστές και κυναγωγοί επαγγελματίες και επίσης τα άτομα που κάνουν κατά συνήθεια εμπόριο σκύλων (επαγγελματίες εκτροφείς).

okade2ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Ο εσωτερικός κανονισμός λοιπόν του ΟΚΑΔΕ δεν επιτρέπει να γίνουν κριτές οι επαγγελματίες. Αντίθετα αυτό του ΚΟΕ που είναι και η ανώτατη κυνολογική αρχή, όπως και τα καταστατικά , όλων των άλλων Ομίλων. αλλά και η ίδια η Διεθνής Κυνολογική Ομοσπονδία (FCI) επιτρέπουν σε οποιονδήποτε κυνόφιλο (που θα περάσει τις διαδικασίες) να γίνει κριτής. Ο ΟΚΑΔΕ λοιπόν είναι (μάλλον) o μόνος Όμιλος που απαγορεύει σε μέλη του επαγγελματίες να γίνουν κριτές. Παρ όλα προσκαλεί να κρίνουν στις εκθέσεις ή τους αγώνες του επαγγελματίες όπως οι κ. Ντούλος, Ψυχάρης, Νιάνιος κ.λ.π. Παράδοξο μεν αληθινό δε.!!! Είναι πολλοί αυτοί που δεν συμφωνούν με τον αποκλεισμό των επαγγελματιών που όμως έχει ψηφιστεί από την Γενική Συνέλευση του ΟΚΑΔΕ.

Ας καταθέσουμε εδώ λοιπόν τις απόψεις μας, χωρίς εντάσεις, για το αν συμφωνούμε με αυτό το διαχωρισμό που έχει επιβάλει ανάμεσα στα μέλη του ο Όμιλος Πόιντερ-Σέττερ ανάμεσα σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες και την δυνατότητα τους να γίνουν κριτές. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΟΚΑΔΕ απαγορεύει στους επαγγελματίες ακόμα και το δικαίωμα εκλογής στην διοίκηση τους Ομίλου…

-Περιμένουμε λοιπόν σχόλια και απόψεις με ενδιαφέρον….


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας