επικαιροτητα

Published on 14 Ιανουαρίου, 2014 | by Kynoclub

0

Κτηνίατροι εναντίον φανατισμένων φιλόζωων!

Με μια οργισμένη αλλά τεκμηριωμένη ανακοίνωση αντέδρασε ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος στην σχεδόν υστερική επίθεση που δέχτηκαν οι κτηνίατροι από την  Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία που ούτε λίγο ούτε πολύ τους κατηγορεί ότι μαζί με κυνηγούς και βουλευτές συμμετέχουν σε άθλια …κυκλώματα (!)    κατά των ζώων!  (http://www.zoosos.gr/article/4982/pphpo-kuklomata-eboron-kunegon-kai-kteniatron-theloun-ton-akroteriasmo-ton-skulion)

Αφορμή είναι , μεταξύ άλλων και η θέση του Κτηνιατρικού Συλλόγου που ζητά την άρση της απαγόρευσης της κοπής της ουράς σε ορισμένες κυνηγετικές φυλές. Ενδεικτικό είναι το απόσπασμα από την ανακοίνωση των κτηνιάτρων από την μακροσκελή ανακοίνωση που απαντά στην Π.Φ.Π.Ο.

‘’Υπάρχουν, όμως, περιπτώσεις στις οποίες είναι επιβεβλημένος ο ακρωτηριασμός ζώων για λόγους του σχετίζονται σοβαρά με την ευζωία τους. Τέτοιες είναι περιπτώσεις ορισμένων φυλών κυνηγετικών σκύλων που τραυματίζονται στο άκρο της ουράς κατά την διάρκεια του κυνηγίου ιδιαίτερα στη χώρα μας λόγω του ανάγλυφου του εδάφους’’

Ανακοίνωση Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φιλοζώων-Π.Φ.Π.Ο

Video : Η συζητηση στη βουλη για την αναθεωρηση στη βουλη του νομου 4039/12 με κυνηγετικο ενδιαφερον.


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας