αγωνες

Published on 18 Μαρτίου, 2014 | by Kynoclub

0

Πόιντερ & Σέττερ στο Σχιστό! Όσα είδαμε και μάθαμε…

Φωτο: Alex Afidnai Roma/Δέδες

Κείμενο-Φώτο: Ν. Φωτακόπουλος

Με τη συμμετοχή περίπου 50- 60 σκύλων ανα ημέρα διοργανώθηκαν οι διήμεροι αγώνες Πρακτικού Κυνηγίου του Ομίλου Πόιντερ-Σέττερ το Σαββατοκύριακο 15& 16 Μαρτίου στο Σχιστό. Οι αγώνες που αρχικά ήταν προγραμματισμένοι να διεξαχθούν στο Πάνιο όρος  στην Κερατέα πήραν …μεταγραφή  για το Σχιστό μια και διάφορα προβλήματα έκαναν επιτακτική την αλλαγή των τερέν λίγες μέρες πριν την διεξαγωγή τους. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες λένε ότι οι αγώνες δεν ήταν ευπρόσδεκτοι  από τοπικούς  παράγοντες του Δήμου Σαρωνικού  όπου ανήκει το Πάνιο όρος.

agwnes

-Τελικά το Σχιστό για μια ακόμα φορά έδωσε τη λύση και ‘όπως αποδείχτηκε από την συγκομιδή των βαθμολογημένων σκύλων παραμένει σταθερή αξία με πληθώρα πουλιών Όλοι σχεδόν οι σκύλοι είχαν ευκαιρία για διάκριση μια και τα πουλιά ήταν πραγματικά πολλά. Και τις δυο ημέρες δημιουργήθηκαν τρία τερέν εκ των οποίων ένα στην επίσημη κατηγορία των Αγώνων Κυνηγετικών Ικανοτήτων και δυο στην ανεπίσημη της Εξέτασης Κυνηγετικών Ικανοτήτων. Τους αγώνες τίμησαν με την παρουσία τους  οι επαγγελματίες Κοσμάς, Δέδες, Πετρόχειλος, Λεωνίδας, Αγγελόπουλος,  σκύλοι των οποίων συμμετείχαν στους Α.Κ.Ι όπως και ο Χρήστος Ψυχάρης που συμμετείχε στους Ε.Κ.Ι. Αρκετές ήταν και οι συμμετοχές των ερασιτεχνών στους Ε.Κ.Ι  και μάλιστα τόσες που είναι να αναρωτιέται κανείς πόσο κακό θα ήταν για την κυνοφιλία μας αν δεν συμμετείχαν λόγω της επιβολής της υποχρεωτικής ακινησίας που ισχύει στους Α.Κ. Ι.. Θυμίζουμε ότι η υποχρεωτική ακινησία στο ξεπέταγμα του θηράματος εφαρμόζεται σε όλους τους Αγώνες Πρακτικού Κυνηγίου  με απόφαση του ΟΚΑΔΕ από την 1η Ιανουαρίου 2013.

kosmas

Παναγιώτης Κοσμάς με One Dream Kosmas Cyclopas – Ciro Sirtouf – Gianni Del Duda

Αξίζει εδώ να σημειώσουμε το αδιέξοδο που είχε δημιουργηθεί πριν από ένα χρόνο όταν μερικές …ώρες πριν την διεξαγωγή των αγώνων του Κ. Σ. Πειραιά οι ιθύνοντες διαπίστωσαν ότι υπήρχε μέγα πρόβλημα μια και ουδείς κυνόφιλος κυνηγός ήθελε να συμμετάσχει σε αγώνες  Πρακτικού Κυνηγίου με υποχρεωτική την ακινησία. Έτσι η τότε διοίκηση του ΟΚΑΔΕ αποφάσισε εν μία νυκτί την καθιέρωση νέου τύπου αγώνων χωρίς ακινησία και χωρίς απονομή CACT (άρα ανεπίσημων) που ονομάστηκαν Ε.Κ.Ι.

Οι κριτές…

Το οξύμωρο είναι ότι ορισμένοι κριτές αρνούνται να κρίνουν στους ανεπίσημους αγώνες (Ε.Κ.Ι) υποστηρίζοντας ότι δεν υφίσταται κυνοφιλικά τέτοια εκδήλωση κάτι που άλλωστε όπως λένε δεν έχει εγκριθεί από την Γενική Συνέλευση του Ομίλου Πόιντερ-Σέττερ και βέβαια ούτε από τον Κυνολογικό Όμιλο Ελλάδος. Ίσως αυτή να είναι και η αιτία που βλέπουμε πάντα τους ίδιους κριτές να κρίνουν και κάποιους άλλους να μένουν στα …αζήτητα. Είναι ενδιαφέρον ότι σε όλους τους αγώνες ανακυκλώνονται οι ίδιοι κριτές (άξιοι βέβαια) αλλά όταν  αυτό συμβαίνει επι μακρόν και μάλιστα στο προσιτό Σχιστό, όπου υπάρχουν αρκετοί διαθέσιμοι, τότε δίκαια δημιουργούνται ερωτηματικά.

matthaios

Κώστας Ματθαίου με τον κριτή Βασσάλο Γιάννη

Στα αποτελέσματα θα δείτε πέρα από τους σκύλους που μπήκαν στη βαθμολογία και τους κριτές που πήραν την ευθύνη της αξιολόγησης των σκύλων και οι οποίοι φαίνεται ότι έκαναν πολύ καλή δουλειά μια και σε αντίθεση με την γκρίνια που έπεσε φέτος στον Λαγκαδά στο Σχιστό  κύλησαν όλα ομαλά και σε αθλητικό πνεύμα.

Στα θετικά της εκδήλωσης θα πρέπει να σημειώσουμε το χαμηλό κόστος συμμετοχής που ήταν 15 ευρώ ανα σκύλο όπως και την παρουσία του Θωμά Πετρόχειλου που έκανε μετά από πολύ καιρό την επανεμφάνιση του τιμώντας τον Όμιλο που δόξασε και δοξάστηκε από αυτόν. Φαίνεται ότι καλοκαιρινές εντάσεις μετά τους Αγώνες της Κωπαίδας πέρασαν  στη …λήθη.

petroxeilos

Θωμάς Πετρόχειλος

Κλείνοντας να σημειώσουμε ότι οι προηγούμενες διοικήσεις του ΟΚΑΔΕ έχουν καταφέρει του ακατόρθωτο.  Από την μια κατάργησαν  τους επίσημους Αγώνες Πρακτικού Κυνηγίου στην πεδινή πέρδικα διώχνοντας έτσι τους ερασιτέχνες και από την άλλη καθιέρωσαν τους ανεπίσημους  και αμφιλεγόμενους Ε.Κ.Ι  για να τους προσελκύσουν! Η τωρινή διοίκηση προσπάθησε φέτος να επαναφέρει τους Α. Κ. Ι στην καμπήσια πέρδικα όμως η προσπάθεια ήταν μάταιη μια και,  πέρα από όλα τα άλλα, τα cact που κερδίζουν οι σκύλοι στο Πρακτικό Κυνήγι με θήραμα την καμπίσια δεν έχουν καμία αξία αφού  δεν μετρούν για να γίνουν πρωταθλητές. Απίστευτο και όμως αληθινό…

aggelopoulos

Diki Aggelopoulos/Παναγιώτης Αγγελόπουλος

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 15/3/2014.

ΤΕΡΕΝ 1. Α.Κ.Ι.

ΚΡΙΤΕΣ: Κουράσης-Βασσάλος.

1ος Εξαίρετος CACT Alex Afidnai Roma E.S. Δέδες

2ος Εξαίρετος RCACT Calderas Genesis Ronaldo E.S. Ματθαίου

ΤΕΡΕΝ 2. Ε.Κ.Ι. ΚΡΙΤΕΣ: Μαγουλάς-Τζάλλας.

1ος Εξαίρετος Sonia E.S. Φραγκεδάκης

ΤΕΡΕΝ 3. Ε.Κ.Ι.

ΚΡΙΤΕΣ: Χριστάκος-Χαλαστάνης.

1ος Εξαίρετος Ronaldo Poin. Λαδοκούκης

2ος Εξαίρετος Brian Poin. Μπισμπιρούλας

3ος Πολύ Καλός Rea Hunter Athlitik d.Michos E.S. Γιαννούκος

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 16/3/2014.

ΤΕΡΕΝ 1. Α.Κ.Ι.

ΚΡΙΤΕΣ: Φουτρής-Βασσάλος.

1ος Εξαίρετος CACT Calderas Genesis Ronaldo E.S. Ματθαίου

2ος Εξαίρετος RCACT Alex Afidnai Kreon E.S. Ζαφειράκος Δέδες

ΤΕΡΕΝ 2. Ε.Κ.Ι.

ΚΡΙΤΕΣ: Μαγουλάς-Τζάλλας.

1ος Εξαίρετος Gardino Hunter Athlitik d.Michos E.S. Γιαννούκος

2ος Εξαίρετος Bak de la vale Enitea E.S. Ηλιόπουλος

3ος Εξαίρετος Borek Erchia’s Poin. Αποσπόρης

4ος Εξαίρετος Aris of Lefktro E.S. Μαρνέζος

ΤΕΡΕΝ 3. Ε.Κ.Ι.

ΚΡΙΤΕΣ: Χαλαστάνης- Χριστάκος.

1ος Εξαίρετος Psiharis Ventus Leon Poin. Ψυχάρης


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας