επικαιροτητα

Published on 4 Απριλίου, 2014 | by Kynoclub

0

Ακυρώθηκε η Ιταλική Κυνηγετική Έκθεση ΕΧΑ 2014.

Κείμενο-φωτο: kynoclub.gr

Έγινε και αυτό που κανείς δεν φανταζόταν μέχρι πριν λίγο καιρό. Η διεθνής κυνηγητική έκθεση της Μπρέσια, ακολουθώντας (τηρουμενων των αναλογιών) την δική μας DIANA,  ακυρώθηκε επειδή απείχαν πολλοί οπλοκατασκευαστές. Μετά από 33 χρόνια και ισάριθμες διοργανώσεις η μεγάλη έκθεση της Ιταλικής κυνηγετικής βιομηχανίας δεν θα διεξαχθεί αφού οι εκθέτες δεν ξεπερνούσαν τους 110 όταν πριν από ενα χρόνο ήταν υπερδιπλάσιοι.  Η οικονομική κρίση που έχει κτυπήσει και την Ιταλική οικονομία, η θεαματική μείωση του αριθμού των Ιταλών κυνηγών και κυρίως η επιλογή των σημαντικότερων οπλοκατασκευστων να προτιμούν ως εκθέτες την γερμανική έκθεση IWA έκανε την EXA χρόνο με τον χρόνο να φθίνει. Όλο και λιγότεροι εκθέτες έβρισκαν ενδιαφέρον και σε συνδυασμό με το υψηλό κόστος συμμετοχής οδήγησαν τους περισσότερους  στην απόφαση της αποχής. Αξιοσημείωτο όμως είναι ότι την αποχή επέλεξαν κυρίως οι μεγάλες βιομηχανίες όπλων και όχι οι μικρότερες εταιρείες που παράγουν περιορισμένο αριθμό όπλων ή …κομμάτια όπλων όπως κοντάκια, τσόκ, αξεσουάρ ή παρέχουν υπηρεσίες γύρω από την κυνηγετική δραστηριότητα. Καταλυτική ήταν η απόφαση του Ομίλου Beretta να απέχει αφού πέρα από τα όπλα Beretta, στον ίδιο όμιλο ανήκουν και τα σήματα Benelli και  Franchi.

exa2

Μερικές μέρες πριν την έναρξη της έκθεσης που θα διεξαγόταν από  5-8 Απριλίου 2014 ,είχαν δηλώσει συμμετοχή λιγότεροι από τους μισούς εκθέτες που συμμετείχαν στην περσινή έκθεση στην οποία συμμετείχαν συνολικά  265 εκθέτες  ενώ είχε προσελκύσει 45.000 επισκέπτες..

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πόλη της Mπρέσια θεωρείται και είναι η Μέκκα της Ιταλικής αλλά και της παγκόσμιας οπλουργικής κυνηγετικής βιομηχανίας μια και εκεί κατασκευάζονται τα περισσότερα γνωστά κυνηγετικά όπλα. Η Exa είναι μάλιστα η κορυφαία έκθεση της περιοχής και το σημείο αναφοράς και συνάντησης των ανά τον κόσμο  φίλων του κυνηγετικού όπλου. Οι διοργανωτές και το εμπορικό επιμελητήριο της πόλης προτίμησαν να ακυρώσουν την φετινή έκθεση παρά να διακινδυνεύσουν την οριστική απαξίωση με μια φτωχή διοργάνωση από την οποία θα απείχαν οι σημαντικότεροι πυλώνες της κυνηγετικής βιομηχανίας.

 


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας