αγωνες

Published on 8 Απριλίου, 2014 | by Kynoclub

0

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΠΑΝΙΕΛ ΜΠΡΕΤΟΝ 2014

ΙΤΑΛΙΑ, ΤΟΛΛΑΡΑ 30/31.03.14

του Χρήστου Φαλτσέτα

 Η ελληνική αποστολή από τους κ.κ. Δ. Μπατσιούδη, Α. Μητάκο και Χ. Φαλτσέτα

και τα παρακάτω σκυλιά:

FAUST LA FOLLIE DE LA CHASSE

REBEL KALANTZIS

MITAKOS VENTUS RONTI

HAMLET OD BUDE

batsioudisέφτασε στην Τολλάρα νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου όπου στις 17:00 θα γινόταν η παρουσίαση των εθνικών ομάδων στην εξέταση της μορφολογίας. Έπειτα από την επίλυση ορισμένων προβλημάτων που προέκυψαν, τα σκυλιά της εθνικής μας εξετάστηκαν μορφολογικά από τον πρόεδρο Επανιέλ Μπρετόν και τον πρόεδρο του διεθνούς ομίλου Επανιέλ Μπρετόν (AICEB) και κατατάχθηκαν στη δεύτερη θέση με ελάχιστη διαφορά από τους πρώτους που ήταν οι Γάλλοι (συνολικά 10 χώρες).

Αφού ολοκληρώθηκε η μορφολογική εξέταση ήρθε η ώρα της κλήρωσης. Το επίπεδο των συμμετεχόντων ήταν πολύ υψηλό, μετείχαν όλες οι προηγμένες κυνοφιλικά χώρες της Ευρώπης (Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Σερβία, Πολωνία, Ουκρανία, Βουλγαρία, Ολλανδία, Ελλάδα, Μοντενέγκρο). Αφού ολοκληρώθηκε η κλήρωση οι αγωνία μας και οι ελπίδες μας για τις δύο επόμενες μέρες ήταν τεράστια.

1η μέρα του Πανευρωπαϊκού Κυριακή 30.03.14

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν ήταν άθλιες ζέστη, υγρασία και άπνια. Έπειτα από την παρουσίαση των εθνικών ομάδων στο πόντιουμ της διοργάνωσης τα σκυλιά και οι κυναγωγοί πήραν τον δρόμο προς το τερέν. Όλα τα ελληνικά σκυλιά είχαν μία εξαιρετική εμφάνιση αντάξια με τη περσινή, αλλά δυστυχώς δεν συνάντησαν θήραμα. Μην λησμονήσω να σας αναφέρω ότι δυστυχώς στην Ιταλία δεν υπάρχει άγρια πέρδικα και ο αγώνας έγινε σε ριχτό θήραμα εκτροφείου το οποίο δεν έχει καμία σχέση με το άγριο που ζει στις πεδιάδες της Θεσσαλονίκης.

2η μέρα του Πανευρωπαϊκού Δευτέρα 31.03.14

mitakosΟι ελπίδες για κάποια επιτυχία υπήρχε σε όλη την ομάδα. Ο Τάκης και ο Αποστόλης πίστευαν ότι θα καταφέρουν τον άθλο να βάλουν ένα σκυλί στη βαθμολογία. Οι ευκαιρίες που δόθηκαν στον Faust και τον Hamlet δυστυχώς δεν ευοδώθηκαν αφού η συμπεριφορά του θηράματος ήταν εντελώς διαφορετική από το άγριο. Έτσι και αυτή η μέρα δεν μας έδωσε την χαρά να πανηγυρίσουμε μια ακόμη επιτυχία της εθνικής μας. Οι κριτές που έκριναν τα σκυλιά μας, έδωσαν συγχαρητήρια στους κυναγωγούς και τόνισαν ότι αυτοί πρέπει να είναι οι αυριανοί γεννήτορες στη χώρα μας, αφού όλη η προηγμένη κυνοφιλία προέρχεται από γεννήτορες τέτοιου επιπέδου. Η μέρα έκλεισε με την τελική κατάταξη η οποία είναι:

  1. Γαλλία
  2. Ιταλία
  3. Σερβία

Αφού χαιρετηθήκαμε με την ελίτ της ευρωπαϊκής κυνοφιλίας δώσαμε ραντεβού για την επόμενη χρονιά στην Ισπανία. Εγώ μαζί με τους δύο κυναγωγούς μέχρι και τώρα που γράφω αυτές τις γραμμές μιλάμε για τα στραβά που μας έτυχαν ευχόμενη την επόμενη χρονιά να μετέχουν πολύ περισσότερα σκυλιά στα προκριματικά επιλογής της εθνικής μας και η ποιότητα των σκύλων να είναι στο ίδιο υψηλό επίπεδο.


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας