επικαιροτητα

Published on 25 Μαΐου, 2014 | by Kynoclub

0

Στο 1% το εκλογικό αποτέλεσμα του ΚΕΚ!

Tελικά οι φόβοι για εκλογική …ανυπαρξία δεν επιβεβαιώθηκαν. Όπως δεν επιβεβαιώθηκαν και οι υπεραισιόδοξες προβλέψεις που ήθελαν το ΚΕΚ να διπλασιάζει το ποσοστό του σε σχέση με τις προηγούμενες ευρωεκλογές. Αντικειμενικοί παρατηρητές, και γνώστες της συμπεριφοράς των Ελλήνων Κυνηγών, θεωρούν ότι  η υπερεκτίμηση των  δυνάμεων του ΚΕΚ, και κυρίως η  δυσμενής πολιτική συγκυρία με ένα λαό να στενάζει προεξοφλούσαν  την πιο βαριά ήττα για την κυνηγετική οικογένεια. …

-Το ποσοστό του 1% που σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα καταγράφει το  Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών μπορεί να αποδεικνύεται πολύ φτωχό και δυσανάλογο με τον ‘’όγκο’’’ των 180.000 κυνηγών, που με τα μέλη της οικογένειά τους, θεωρητικά,  τριπλασιάζονται και τετραπλασιάζονται ως ψήφοι όμως ταυτόχρονα είναι και ένα πολύ δυνατό μήνυμα. Και αυτό γιατί το ποσοστό που καταγράφει το ΚΕΚ είναι ίδιο ή παρόμοιο με αυτό ορισμένων  ‘’επαγγελματικών’’ κομμάτων με δομή και οργάνωση όπως είναι η ΔΗΜΑΡ η ‘’Δράση’’ κ.λ.π.

-Με μια δεύτερη ανάλυση επιβεβαιώνεται, για μια ακόμα φορά,  ότι το ΚΕΚ με την μορφή και την οργάνωση που έχει δεν μπορεί να προσφέρει κάτι περισσότερο  στην κυνηγετική υπόθεση… Αυτό τουλάχιστον καταγράφουν οι μέχρι τώρα συμμετοχές του στις εκλογικές αναμετρήσεις..

kek1

Η αποστασιοποίηση της κυνηγετικής ηγεσίας, που δεν μπήκε καν στον κόπο να εκδώσει μια ανακοίνωση υποστήριξης , είναι ενδεικτική της αντιμετώπισης  του ΚΕΚ από την ΚΣΕ,  που μάλλον η ύπαρξή του ως …ενόχληση μπορεί να ερμηνευτεί.  Ενδεικτική είναι και η αποστροφή,  πέρα από αυτή του κ Νίκου Παπαδόδημα,  του κ Νίκου Σταθόπουλου που προτίμησε να σφυρίζει  αδιάφορα, παρά το γεγονός ότι είχε υποστηριχτεί ανοικτά, ως υποψήφιος της Νέα Δημοκρατίας,  στις βουλευτικές εκλογές του 2012 από τον ίδιο τον πρόεδρο του ΚΕΚ κ Τσαγκανέλια.

Όπως φαίνεται πολλοί έβλεπαν την επερχόμενη στασιμότητα, η ακόμα και την πανωλεθρία,  όμως η ηγετική ομάδα του ΚΕΚ δεν πτοήθηκε και μάλλον είναι ευχαριστημένη από  το 1% και τις  περίπου 60.000 ψήφους που φαίνεται ότι θα κινηθεί το τελικό  εκλογικό αποτέλεσμα.

Ο  έμπειρος δημοσιογράφος  Δημήτρης Στριλάκος έγραφε μερικές μέρες πριν τις εκλογές: ‘’ Το όποιο αποτέλεσμα του Κ.Ε.Κ θα κεφαλαιοποιήσει κέρδη ή ζημίες για το κυνήγι. Και αν με  ρωτήσετε σήμερα, ελπίζω το πρώτο και …. φοβάμαι το δεύτερο!’’

-Το αποτέλεσμα μάλλον θα μπορούσαμε να σημειώσουμε ότι δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ούτε σαν  επιτυχία αλλά ούτε και αποτυχία.. Σίγουρα όμως δίνει αφορμή για πολλές-πολλές σκέψεις… Ν. Φ .


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας