αγωνες

Published on 16 Ιουνίου, 2014 | by Kynoclub

0

Τα…κυνηγόσκυλα σε ρόλο Trailer στους Αγώνες της Φωκίδας!

Κείμενο-Φώτο: Ν. Φωτακόπουλος

Mπορεί το τερέν των Κλασσικών Αγώνων να τράβηξε το ενδιαφέρον όλης της κυνοφιλικής Ελλάδας όμως στους Αγώνες της Φωκίδας έγιναν και άλλα όμορφα πράγματα που το kynoclub.gr θα παρουσιάσει σε επόμενες αναρτήσεις. Στο πλαίσιο λοιπόν του ‘’Τροπαίου Ηρακλέους’’ διοργανώθηκαν οι παράλληλοι  Αγώνες Πρακτικού Κυνηγίου,  για βρετανικές και ηπειρωτικές φυλές,  στους οποίους συμμετείχαν δεκάδες  κυνόφιλοι από πολλά μέρη της Ελλάδος. Το θήραμα ήταν το ‘’ιταλικό’’ ορτύκι και όπως αποδείχτηκε για μια ακόμα φορά αυτού του είδους οι αγώνες, και με αυτό το θήραμα,  προσελκύουν μεγάλο αριθμό κυνόφιλων κυνηγών καθώς και επαγγελματιών που βρίσκουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τους σκύλους τους γα να αξιολογηθούν από τους κριτές. Όμως δεν είναι μόνο αυτό. Το κυριότερο είναι ότι μέσα στην κλειστή κυνηγετική περίοδο βρίσκουν την ευκαιρία να ασχοληθούν με αυτό που αγαπούν περισσότερο. Τα κυνηγόσκυλα και την …συναναστροφή με ‘’ομοιοπαθείς’’ που έχουν κάνει τις κυνοφιλικές εκδηλώσεις τρόπο ζωής.

Φυσικά πάντα υπάρχει και το πρακτικό μέρος που είναι η ανάδειξη των καλύτερων σκύλων ώστε ορισμένοι από αυτούς να χρησιμοποιηθούν στην εκτροφή.

fokida7

Tα άγρια και τα …στημένα

-Και επειδή αρκετοί έχουν τις ενστάσεις τους για το ‘’στημένο’’ θήραμα θα πρέπει να σημειώσουμε ότι οι περισσότεροι από τους κυνόφιλους που παρουσίασαν σκύλους σε αυτούς τους Αγώνες του Κυνοφιλικού Ομίλου συμμετέχουν και στους αγώνες κάθε εποχής, ενώ ορισμένοι  διαπρέπουν στους αγώνες της μπεκάτσας και της ορεινής πέρδικας. Όμως και τα απελευθερωμένα θηράματα μπορούν να μας υποδείξουν τους καλούς σκύλους. Άλλωστε τα άγρια δεν είναι πάντοτε και παντού διαθέσιμα. Ειδικότερα στη Νότιο Ελλάδα όπου δεν υπάρχει η πεδινή πέρδικα  Στα αποτελέσματα που δημοσιεύουμε θα δείτε σκύλους και κυναγωγούς που διακρίθηκαν στα τερέν των βρετανικών φυλών.

fokida8

 

Ιδιαίτερη αναφορά όμως πρέπει να γίνει στον Τάσο Αραπικλή, στον Ανδρέα Αποσπόρη και στον B. Παλμέ που είναι από τους πλέον φανατικούς των Αγώνων Πρακτικού Κυνηγίου καθώς και στον Κώστα  Bεράκη (διατηρεί κατάστημα κυνηγετικών ειδών στη Λαμία)  που μάλιστα κατάφερε να διακριθεί και τις δυο μέρες των αγώνων. Επίσης ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στους κριτές Ηλία Παρασκευόπουλο, Γιάννη Χριστάκο όπως και στον Σωτήρη Κοπανά που παρουσίασαν τους σκύλους τους σε αυτό τον ‘’άτυπο’’ αγώνα ερμηνεύοντας στην πράξη την έννοια της κυνοφιλίας. Και αυτό όταν κάποιο άλλοι έχουν επιλέξει για τον εαυτό τους τον αποκλειστικό ρόλο του παράγοντα ή του κριτή.  Όμως δεν μπορείς να είσαι καλός κριτής ή παράγοντας αν δεν έχεις και τον παράλληλο ρόλο του ενεργού κυναγωγού.

fokida6

-Για τις ηπειρωτικές φυλές το kynoclub.gr θα κάνει ξεχωριστή ανάρτηση με εκτεταμένο ρεπορτάζ και πολλές φωτογραφίες με Επανιέλ, Ντράτχααρ και Κούρτσχααρ που ήταν οι φυλές εκπρόσωποι των οποίων  έδωσαν το παρών.

ΑΓΩΝΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ 

Βρετανικές φυλές

Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Τερέν 1

Κριτές: Σ. Μολφέτας – Μ. Λάμπρου

1oς Εξαίρετος   Paris Erchias  P.   ιδ. & κυν Α. Αποσπόρης

2ος  Εξαίρετος    Astor  P ιδ. & κυν  Ν. Σοφούλης

3ος Εξαίρετος     Dynamite  S   ιδ. & κυν  K. Bεράκης

4oς Εξαίρετος   Arno  tou Giappou P. ιδ. & κυν N. Δημητριάδης

fokida10

Τερέν 2

Κριτής: Ν. Φαιτάς

1oς Εξαίρετος   ΑldimisRuni.S ιδ.&κυν. An. Aραπικλής

2oς Εξαίρετος  Lambo S. ιδ.&κυν. B. Παλμές

3ος Εξαίρετος   RastyPeania’s  A. ιδ. &κυν. Aν. Aραπικλής

4oς Εξαίρετος   Fredy Gino  P.  ιδ. & Κυν. Μιχ.  Παπανδρέου

Εξαίρετος   Roco S. ιδ.& κυν. Σπ. Σταμανολάκης

Εξαίρετος   RadentisTsester S. ιδ. &κυν. B. Παλμές

Εξαίρετος Αlex Afidnai Victor  S. ιδ. &κυν. Γ. Αντάμης

fokida9

Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Τερέν 1

Κριτής: Μ. Λάμπρου

1oς Εξαίρετος  Fredy Gino  P.  ιδ. & Κυν. Μιχάλης  Παπανδρέου

2oς Εξαίρετος  Paris Erchias  . P.  ιδ. & κυν Ανδρέας  Αποσπόρης

3oς  Εξαίρετος  Dusty V. D. Posthwaige ιδ. Ν Λαουτάρης & κυν Βάρσος

4 oς Εξαίρετος   Dil Spin Sara ιδ. & κυν  Γ. Χριστάκος

fokida11

Τερέν 2

Κριτές: Νίκος Φαιτάς- Σ. Μολφέτας

 1oς Εξαίρετος  Rasty Peania’s  .S ιδ. & κυν. An. Aραπικλής

2oς Εξαίρετος  Dynamics . S. ιδ. & κυν  K. Bεράκης

3oς Εξαίρετος  G. S. Siakaras Dona ιδ.&κυν Ν. Σιακαρας

4Ος  Εξαίρετος Τropeon Ciro P. ιδ.& κυν. B. Παλμές


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας