επικαιροτητα

Published on 5 Αυγούστου, 2014 | by Kynoclub

0

Η Νέα Ρυθμιστική για το κυνήγι χωρίς ουσιαστικές αλλαγές!

Αν και βρισκόμαστε μόλις δυο εβδομάδες πριν την έναρξη του κυνηγίου ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί η ετήσια ρυθμιστική απόφαση  που καθορίζει τα θηρεύσιμα είδη της κυνηγετικής περιόδου 2013- 2014. Όμως όπως κάθε χρόνο έτσι και αυτή τη φορά η ΚΣΕ επέλεξε τη μέθοδο των …διαρροών  (προς τους ημέτερους) για να  δικαιολογήσει την  καθιερωμένη πια αιχμαλωσία των κυνηγών  που περιμένουν την ανακοίνωση της ρυθμιστικής απόφασης για να κανονίσουν, όσοι ακόμα μπορούν, τις  εξορμήσεις τους.  Σύμφωνα λοιπόν με αυτές τις διαρροές  δεν υπάρχουν αλλαγές στα θηρεύσιμα είδη ενώ πιθανότατα αυξάνεται η κάρπωση του αγριόχοιρου από τέσσερα σε πέντε ζώα. Μια απόφαση που προκαλεί εντύπωση δεδομένου ότι αφορά το σύνολο της επικράτειας. Διότι να μεν είναι γενική παραδοχή ότι ο αγριόχοιρος βρίσκεται σε πληθυσμιακή αφθονία όμως αυτό δεν συμβαίνει παντού μια υπάρχουν διακυμάνσεις από νομό σε νομό και από περιοχή σε περιοχή.  Σε κάποιες περιοχές οι αγριόχοιροι είναι πραγματικά πάρα πολλοί και δημιουργούν προβλήματα σε άλλες όμως  βρίσκεται σε μικρούς αριθμούς.

Για μια ακόμα χρονιά το ζαρκάδι δεν θα συμπεριληφθεί στην λίστα των θηρεύσιμων παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε αφθονία ενώ το οξύμωρο είναι ότι το κυνήγι του επιτρέπεται στις κρατικές ρεζέρβες!

kinigoi12Υποτονικό το ενδιαφέρον..

Σε ότι αφορά το κόστος των αδειών σε πολλές περιπτώσεις αναμένεται να είναι αυξημένη παρά το γεγονός ότι τα βασικά τέλη παραμένουν τα ίδια. Ορισμένες Κυνηγετικές Ομοσπονδίες  (Δ. ΚΟΣΕ, Ηπείρου κ.λ.π) έχουν επιβάλει αυξήσεις στις έκτακτες εισφορές  ενώ αρκετοί Κυνηγετικοί Σύλλογοι,  και αυτοί με την σειρά τους,  προσθέτουν μερικά ευρώ για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.  Η μείωση των κυνηγών που έχει πάρει διαστάσεις  …φυγής τα τελευταία χρόνια αναμένεται να συνεχιστεί και φέτος  μετακυλώντας στους εναπομείναντες το δυσθεώρητο κόστος της λειτουργίας των κυνηγετικών οργανώσεων. Κυριότερη αιτία είναι το οικονομικό πρόβλημα που μαστίζει την ελληνική κοινωνία και μαζί την οικογένεια των κυνηγών που στο μεγαλύτερο μέρος  της ανήκει στα λαϊκά στρώματα που πληρώνουν περισσότερο τις  καταστρεπτικές μνημονιακές πολιτικές.  Λίγοι σχετικά κυνηγοί αναμένεται να ταξιδέψουν στη Βόρεια Ελλάδα για την έναρξη παρά τα θετικά μηνύματα για την παρουσία πολλών τρυγονιών. Ν. Φ.

Η ΠΕΡΣΥΝΗ ΡΥΘΜΗΣΤΙΚΉ 2013 2014 

rithmistiki


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας