επικαιροτητα

Published on 6 Αυγούστου, 2014 | by Kynoclub

0

Εμφύλιος (και) στη Λέσβο για την έκτακτη εισφορά!

Ένα ακόμα επεισόδιο στη μακρά λίστα  με τα προβλήματα που δημιουργούν οι έκτακτες εισφορές, μεταξύ των κυνηγετικών οργανώσεων,  διαδραματίζεται αυτές τις μέρες  στην ακριτική Λέσβο.  Σύμφωνα με ανάρτηση του www.emprosnet.gr η διοίκηση του Κυνηγετικού Συλλόγου Πλωμαρίου ‘’αρνείται να συμμορφωθεί’’ με τις υποδείξεις και τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης της  Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Αρχιπελάγους  και  ΔΕΝ  επιβάλει στα μέλη του την καταβολή της έκτακτης εισφοράς  υπέρ της  Β ΚΟΑ που όμως καταβάλουν οι υπόλοιποι Σύλλογοι.  Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι Πλωμαριώτες θεωρούν ότι οι έκτακτες εισφορές δεν πιάνουν τόπο  και  ‘’με το πρόσχημα της κάλυψης φιλοθηραματικών δραστηριοτήτων καλύπτονται άχρηστες, ανούσιες και πολυτελείς ενίοτε δαπάνες».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι έκτακτες εισφορές έχουν γίνει πλέον μόνιμο φαινόμενο και ουσιαστικά έχουν μετατρέψει τους Κυνηγετικούς Συλλόγους σε εισπράκτορες των Ομοσπονδιών και της Συνομοσπονδίας που λόγω μείωσης των αδειών γίνονται όλο και πιο πιεστικές προκειμένου να έχουν έσοδα που θα επιτρέπουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Όμως αυτή η πρακτική, όπως είναι λογικό, δημιουργεί εντάσεις αφού οι μικροί Κυνηγετικοί Σύλλογοι, που αντιμετωπίζουν τα δικά τους οικονομικά προβλήματα, δεν μπορούν να επιβάλουν και αυτοί στα μέλη τους μια ακόμα έκτακτη εισφορά, αυτή τη φορά υπέρ του Συλλόγου.

Αξιοσημείωτο όμως είναι ότι αυτού του είδους οι διενέξεις ενίοτε οδηγούνται στα δικαστήρια όπως συνέβη με τους Κυνηγετικούς Συλλόγους Θεσσαλονίκης Αιγάλεω κ.λ.π.  Δείτε το ρεπορτάζ του www.emprosnet.gr  και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα.  Ν. Φ.

mitilini

Αρνείται ο Σύλλογος Πλωμαρίου να πληρώσει την έκτακτη εισφορά

Ένα ακόμα επεισόδιο της γνωστής ενδο-κυνηγετικής κόντρας ξεκίνησε τις προηγούμενες ημέρες, με φόντο την έκτακτη εισφορά των μελών των Κυνηγητικών Συλλόγων.

Με επιστολή του ο Κυνηγητικός Σύλλογος Πλωμαρίου δηλώνει πως για μία ακόμα φορά δε θα συμμορφωθεί με την απόφαση της Κυνηγητικής Ομοσπονδίας Αρχιπελάγους, αρνούμενος να υποχρεώσει τα μέλη του στην καταβολή έκτακτης εισφοράς.

Ακόμα εκτοξεύει πυρά κατά της διοίκησης της Ομοσπονδίας Αρχιπελάγους ότι οι δαπάνες δεν πάνε σε αμιγώς φιλοθηραματικές δράσεις και ζητά ουσιαστικότερες και αποτελεσματικότερες δράσεις.

Σκληρή απάντηση από τον πρόεδρο της Κυνηγητικής Ομοσπονδίας, ο οποίος κάνει λόγο για μια συνεχώς αρνητική στάση του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυνηγετικού Συλλόγου Πλωμαρίου, επισημαίνοντας πως έχει κηρυχθεί έκπτωτο και πρέπει άμεσα να πραγματοποιηθούν εκλογές για την αντικατάστασή του.

thirofilaki


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας