επικαιροτητα

Published on 12 Αυγούστου, 2014 | by Kynoclub

0

Η αλεπού κοιμόταν στο κατώφλι του σπιτιού!

Κώστας Αντωνόπουλος
antsekoula@yahoo.gr

Σε υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα για την οικιακή οικονομία σε πολλές περιοχές της Ηλείας, έχει εξελιχθεί η υπέρμετρη αύξηση των επιβλαβών που παραμένουν ακόμη και μέσα στις περιουσίες των κατοίκων.

 

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση αλεπούς στην περιοχή της Βάρδας, η οποία αφού …ξεκλήρισε το κοτέτσι του σπιτιού, το πρωί τη βρήκε η ιδιοκτήτρια να κοιμάται στο κατώφλι της κεντρικής πόρτας! Σε άλλη περίπτωση εξάλλου στην περιοχή των Χανακίων , το παμπόνηρο άγριο ζώο «εκμεταλλεύτηκε» την ήρεμη παρουσία του σκύλου και αφού έφαγε τις κότες και άλλα οικόσιτα σε γειτονικά σπίτια, άρχισε στη συνέχεια να …παίζει με τον –υποτιθέμενο- φύλακα του χωραφιού. Πολλά τέτοια ευτράπελα έχουν σημειωθεί σε όλη την Ηλεία, όπου πλέον οι επιδρομές κυρίως των αλεπούδων, είναι σύνηθες φαινόμενο για τους κατοίκους που καθημερινά μετρούν τα χαμένα οικόσιτα ζώα τους. Η οργή και αγανάκτηση είναι ιδιαίτερα εμφανής για τους ανθρώπους που προσπαθούν να επιβιώσουν με τα δικά τους είδη, αλλά πολύ συχνά βλέπουν τους κόπους τους να πηγαίνουν χαμένοι.

Αναφορές

Αλλεπάλληλες φορές έχουν γίνει αναφορές στους Κυνηγετικούς Συλλόγους του νομού καθώς και σε άλλους αρμόδιους φορείς για τη λήψη μέτρων ελεγχόμενου περιορισμού των επιβλαβών, αλλά κάτι τέτοιο είναι αδύνατο αφού δεν το επιτρέπει η σχετική νομοθεσία. «Η ύπαρξη τεράστιου αριθμού επιβλαβών και ειδικά της αλεπούς, δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής οι οποίοι πολύ συχνά χάνουν από κοτόπουλα μέχρι και αρνιά! Εάν δε ληφθούν άμεσα μέτρα βλέπουμε να καταστρέφεται η οικιακή οικονομία» ανάφερε στην «ΠΡΩΤΗ» το στέλεχος του Κυνηγετικού Συλλόγου Βουπρασίας κ. Χαρίλαος Κορφιάτης (φωτό). Το πρόβλημα των επιβλαβών εξάλλου είναι έντονο από άκρη σε άκρη της Ηλείας , όπου οι κάτοικοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να διαφυλάξουν τα ζώα τους , ενώ τεράστια προβλήματα δημιουργούνται και για τα ενδημικά θηράματα (λαγός, πέρδικα) τα οποία η αλεπού κυνηγάει και κυριολεκτικά αφανίζει! «Παρατηρείται μεγάλη αύξηση αλεπούδων και άλλων επιβλαβών που πλέον προκειμένου να εξασφαλίσουν τροφή, μπαίνουν ακόμη και στις πόρτες των σπιτιών» τόνισε ο κ. Παν. Τασιγιαννόπουλος (φωτό) στην περιοχή της Ανδρίτσαινας.

Πηγή : http://www.protinews.gr/


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας