Published on 9 Οκτωβρίου, 2014 | by Kynoclub

Video: Μεγάλες ζημιές στο εκτροφείο θηραμάτων του Δασαρχείου Αμαλιάδας – Προβλήματα στους εμπλουτισμούς βιοτόπων!

Μαρία Καραμπάτση | patrisnews
(karabatsimaro@yahoo.gr)

Ανεμοστρόβιλος σάρωσε το εκτροφείο πτερωτών θηραμάτων στη Δαφνιώτισσα

ektrofeio amaliadasΣτη δίνη του ανεμοστρόβιλου που έπληξε χθες το πρωί την περιοχή της Πηνείας, βρέθηκε το Εκτροφείο πτερωτών θηραμάτων του Δασαρχείου Αμαλιάδας στη Δαφνιώτισσα, το οποίο έχει υποστεί ανυπολόγιστη καταστροφή, ενώ από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα.

Λίγα λεπτά ήταν αρκετά για να δημιουργήσουν το απόλυτο χάος, σε μία καταστροφή που δεν έχει προηγούμενο, ενώ οι εργαζόμενοι που βρισκόντουσαν εκείνη τη στιγμή στο χώρο, είδαν πραγματικά το χάρο με τα μάτια τους.

Η κακοκαιρία με έντονη βροχόπτωση και ανέμους είχε ξεκινήσει νωρίς το πρωί, κανείς ωστόσο δεν μπορούσε να φανταστεί αυτό που συνέβη όταν οι δείκτες του ρολογιού έδειξαν 9:30 το πρωί.

Ο ουρανός μαύρισε, ο αέρας δυνάμωσε επικίνδυνα και μέσα σε λίγα λεπτά άρχισε να σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά του, ενώ ταυτόχρονα έπεφτε καταρρακτώδης βροχή και χαλάζι.

Οι έξι εργαζόμενοι που βρισκόντουσαν εντός του χώρου του εκτροφείου, τα έχασαν και δεν ήξεραν προς τα πού να κινηθούν για να μπορέσουν να σώσουν τη ζωή τους. Είδαν μπροστά στα μάτια τους να σπάνε κορμοί δένδρων και να καταπλακώνουν αποθήκες, το οίκημα που βρίσκεται στο σημείο, τους κλωβούς με τα πτηνά, καθώς και δύο αυτοκίνητα, το ένα εκ των οποίων ανήκει σε εργαζόμενο.

Μεγάλη καταστροφή

Όταν το φαινόμενο κόπασε οι εργαζόμενοι που ήταν μέσα στο εκτροφείο της Δαφνιώτισσας βρέθηκαν αντιμέτωποι με την καταστροφή. Αυτό που αντίκρισαν δεν είχε προηγούμενο και προσπάθησαν με κάθε τρόπο να επικοινωνήσουν με το Δασαρχείο Αμαλιάδας, ωστόσο για μισή ώρα περίπου τα τηλέφωνα ήταν εκτός λειτουργίας.

Όταν κατάφεραν να επικοινωνήσουν δεν μπορούσαν να περιγράψουν με λόγια τι είχε συμβεί και επιτόπου έφθασαν οι υπεύθυνοι του Δασαρχείου, ο Γενικός Γραμματέας του δήμου και μέχρι πρότινος Δασάρχης κ. Λυκούργος Πολυχρονόπουλος, καθώς και οχήματα και πυροσβέστες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμαλιάδας με επικεφαλής τον διοικητή κ. Αναστάσιο Βασιλείου, αλλά και συνεργείο του δήμου. Αμέσως στήθηκε επιχείρηση για την απομάκρυνση των δένδρων και την καταγραφή των ζημιών, οι οποίες είναι πολλές.

«Είμαστε μάρτυρες ενός πρωτοφανούς γεγονότος για την περιοχή τη δική μας και το Δασαρχείο. Οι εγκαταστάσεις του εκτροφείου έχουν υποστεί πολύ σημαντική βλάβη και έχουμε καταστροφές σε αποθήκες, κτίρια, κλωβούς, περιφράξεις, ενώ υπέστη σοβαρή ζημιά το αυτοκίνητο ενός εργαζόμενου. Πρόκειται για μία χαοτική κατάσταση η οποία πρέπει να αντιμετωπιστεί για να μπορέσουμε να έχουμε τη λειτουργία μίας δραστηριότητας που είναι πάρα πολύ σημαντική στο κομμάτι του εμπλουτισμού των φυσικών περιοχών με πτερωτά θηράματα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πολυχρονόπουλος, ο οποίος επεσήμανε ότι από θαύμα δεν υπήρξαν ανθρώπινα θύματα και τόνισε την αναγκαιότητα άμεσης αποκατάστασης των ζημιών στις αποθήκες, καθώς εκεί βρίσκονται τα φυράματα.

Άμεσα το Δασαρχείο απέστειλε έγγραφο στο Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και στον ΥΠΕΚΑ, προκειμένου να υπάρξει μία έκτακτη χρηματοδότηση για το φαινόμενο, από τις χρηματοδοτήσεις που προβλέπονται για τη συγκεκριμένη δραστηριότητα. Παράλληλα, θα γίνει ένας πίνακας έκτακτης κάρπωσης για να δοθούν τα ξύλα για τις ανάγκες των πολιτών.

dasarxeio.com


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας