επικαιροτητα

Published on 10 Οκτωβρίου, 2014 | by Kynoclub

0

Κυνηγούσαν σε Kαταφύγιο Άγριας Ζωής… λόγω GPS!

Στη σύλληψη 2 κυνηγών από την Καβάλα, προχώρησαν θηροφύλακες της Λήμνου, καθώς εντοπίστηκαν να κυνηγούν σε Καταφύγιο Άγριας Ζωής.

Πιο συγκεκριμένα, στις 5 Οκτωβρίου, έπειτα από επώνυμη τηλεφωνική καταγγελία, ο Ομοσπονδιακός θηροφύλακας κ. Καλλιγερής και ο θηροφύλακας του Κυνηγετικού Συλλόγου Λήμνου κ. Ματέχος, εντόπισαν 2 κυνηγούς μέσα στο καταφύγιο άγριας ζωής «Παλαιόκαστρο – Αλεπότρυπες – Βουτσάδικα»

Αμέσως μετά την σύλληψη, κατασχέθηκαν τα κυνηγετικά όπλα, γιλέκα, φυσίγγια καθώς και οι άδειες θήρας ενώ κατατέθηκε μήνυση για παράνομη θήρα εντός Καταφυγίου Άγριας Ζωής.

Πληροφορίες του Fm 100, αναφέρουν πως οι κυνηγοί επικαλέσθηκαν άγνοια του χαρακτηρισμού της περιοχής, καθώς είχαν προμηθευτεί ειδικό GPS το οποίο και συμβουλεύονταν για το που επιτρέπεται το κυνήγι στο νησί, χωρίς όμως το συγκεκριμένο σημείο να είναι χαρακτηρισμένο ως ζώνη.

Επίσης κυνηγοί που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην περιοχή, αναφέρουν πως η όλη στάση των κυνηγών δεν έδειχνε θέληση λαθροθηρίας, καθώς το όχημα τους ήταν σταθμευμένο πολύ κοντά στη ζώνη και οι ίδιοι φορούσαν φωσφορίζε γιλέκα, κινήσεις που δεν τις κάνει κανείς αν θέλει να κυνηγήσει παράνομα σε ζώνη, αφήνοντας υπονοούμενα ότι μπορεί να συμβαίνει κάτι άλλο σε αυτή την περίπτωση.

Σχολιάζοντας το γεγονός, αναφέρουν πως  θα μπορούσε να υπάρξει προειδοποίηση για την περιοχή που εισέρχονταν οι κυνηγοί, παρά καταγγελία.

Παναγιώτης Σκαπέτης | http://www.limnosfm100.gr/

Αναδημοσίευση από dasarxeio.com


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας