επικαιροτητα

Published on 30 Οκτωβρίου, 2014 | by Kynoclub

0

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Σύρου καταδικάζει…

Με αφορμή τη δημοσίευση άρθρου στο Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά και συγκεκριμένης επιστολής που κυκλοφορεί με την υπόδειξη «να διαδοθεί παντού», και αφορά σε δύο νεκρά αρπακτικά πουλιά, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Σύρου τοποθετείται και καταδικάζει τόσο το συγκεκριμένο γεγονός όσο και λοιπές τέτοιου είδους περιπτώσεις που σε καμία περίπτωση δεν αρμόζουν στην κυνηγετική δραστηριότητα και την κυνηγετική οικογένεια.

arpaktika

Το κυνήγι αποτελεί μια νόμιμη δραστηριότητα και διέπεται από συγκεκριμένους νόμους και διατάξεις που ρυθμίζουν τον τρόπο άσκησης του. Τέτοιου είδους πράξεις δεν εκφράζουν σε καμία περίπτωση την οικογένεια των κυνηγών, η οποία έμπρακτα και συνεχώς αποδεικνύει το πλούσιο περιβαλλοντικό και κοινωνικό της πρόσωπο, αλλά και την εφαρμογή των κανόνων άσκησης του κυνηγιού.

Ενδεικτικά αναφέρεται η δημιουργία σώματος ελέγχου της κυνηγετικής δραστηριότητας (Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή) η χρηματοδότηση του οποίου γίνεται αποκλειστικά και μόνο από τις εισφορές των κυνηγών, αλλά και το γεγονός ότι τα 4 τελευταία χρόνια ο Κυνηγετικός Σύλλογος Σύρου σε συνεργασία με την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή, έχει αποστείλει περίπου 40 άτομα πτηνών σε Κέντρα Περίθαλψης Αγρίων Ζώων (Αλκυόνη, Anima), από τα οποία μόνο σε ένα η ακτινογραφία υπέδειξε ότι η αιτία τραυματισμού επήλθε από σκάγια.

kss1

Οπωσδήποτε όποιος κρατά ή χρησιμοποιεί όπλο, αυτό αυτόματα δεν τον κατατάσσει στην οικογένεια των κυνηγών, κάτι που πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους.

Τέλος καλούμαι τα μέλη της «ΕΥΠΛΟΙΑ» να ζήσουν από κοντά την καθημερινότητα αλλά και τον τρόπο ζωής του νησιού μας, ώστε να αποκτήσουν ιδία άποψη για τον Πολιτισμό των Συριανών κατοίκων, και να μην μηδενίζουν «ελαφρά τη καρδία» τον κόπο τόσων ανθρώπων για την ανάδειξη του νησιού μας ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Πηγή: http://www.cyclades24.gr/


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας