επικαιροτητα

Published on 7 Νοεμβρίου, 2014 | by Kynoclub

0

Zάκυνθος: Αήττητοι οι …κασετοφονιάδες!

Συνεχόμενοι και εντατικοί είναι οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται από το Δασαρχείο, στο πλαίσιο της κυνηγετικής περιόδου, χωρίς, ωστόσο, να έχουν πάντα αποτέλεσμα. Ελάχιστες είναι οι περιπτώσεις εντοπισμού και κατάσχεσης ηχομιμητικών συσκευών (κασσετοφωνάκια που μιμούνται ήχους πουλιών) που χρησιμοποιούνται παράνομα από κυνηγούς για την προσέλκυση θηραμάτων. Οι τεχνικές που ακολουθούν οι κυνηγοί καθιστούν περισσότερο ενημερωτικό παρά κατασταλτικό το ρόλο των ελέγχων που θα συνεχιστούν όλο το επόμενο χρονικό διάστημα. Δεν λείπουν, όμως, και οι περιπτώσεις που γίνονται συστάσεις σε κυνηγούς επειδή ασκούν το χόμπι τους πολύ κοντά σε κατοικημένες περιοχές.

Αντικειμενικές δυσκολίες
Στις καταγγελίες που γίνονται από συμπολίτες μας κατά κυνηγών που χρησιμοποιούν τέτοιου είδους κασσετοφωνάκια πλησίον των οικιών τους, αναφέρθηκε ο δασάρχης του νησιού μας.
Ο κ. Θωμόπουλος δήλωσε στο Ionian πως “ δεν είναι εύκολο να προχωρήσουμε σε συλλήψεις, διότι αυτού του είδους οι συσκευές ρυθμίζονται εξ αποστάσεως με ειδικά τηλεχειριστήρια. Οι χρήστες τους ευρισκόμενοι σε απόσταση μπορούν κάλλιστα είτε να τις απενεργοποιήσουν βλέποντας τα συνεργεία ελέγχου να φθάνουν, είτε να τις εγκαταλείψουν και να εξαφανιστούν”.
Παράλληλα, απεύθυνε έκκληση στους κυνηγούς, να αποφεύγουν το κυνήγι σε κατοικημένες περιοχές, αν και δύσκολο, καθώς όλο σχεδόν το νησί είναι ένας οικισμός. Τους συνέστησε, όμως, να είναι προσεκτικοί προς αποφυγή ανεπιθύμητων περιστατικών.

 

Πηγή: http://imerazante.gr/


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας