επικαιροτητα

Published on 11 Νοεμβρίου, 2014 | by Kynoclub

0

Καταγγέλλουν σε ευρωβουλευτές τους …πουλοπιάστες!

Σε 400 ευρωβουλευτές (και όχι στο σύνολο τους που είναι 750), απευθύνεται η οργάνωση ΄΄ΕΥΠΛΟΙΑ΄΄ καταγγέλλοντας την λαθροθηρία άγριων πτηνών, με ξόβεργες και δίχτυα, σε νησιά των Κυκλάδων. Η ΄΄ΕΥΠΛΟΙΑ΄΄ που αναπροσδιορίζεται ως ΄΄Ένωση Πολιτών για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό΄΄, αναφέρει ότι οι καταγγελίες της αφορούν κυρίως το νησί της Σύρου, τη Σαντορίνη και την Ανάφη ενώ δεν παραλείπει να εξισώσει τους λαθροθήρες με τους κυνηγούς χρεώνοντας σε αυτούς περιστατικά πυροβολημένων αρπακτικών. Να λοιπόν τι αναφέρει το πλήρες κείμενο της ΕΥΠΛΟΙΑ για την προσφυγή στους ευρωβουλευτές, το οποίο έχει συνταχτεί σε τέσσερις γλώσσες! Ν. Φ.

Screen Shot 2014-11-11 at 10.30.24 π.μ. Ένωση Πολιτών για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό «ΕΥΠΛΟΙΑ»

Σύρος 4 Νοεμβρίου 2014

ΘΕΜΑ: Να σταματήσει αμέσως η παράνομη σύλληψη άγριων πτηνών με χρήση δικτύων, ξόβεργας και δολωμάτων, καθώς και  οι φόνοι των άγριων αρπακτικών

Αξιότιμες κυρίες, Αξιότιμοι κύριοι,
Με το παρόν έγγραφο θέλουμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με τη λαθροθηρική δραστηριότητα που παρατηρείται στις Κυκλάδες αυτή την περίοδο και αφορά την παράνομη παγίδευση ωδικών πτηνών και τους συνεχείς φόνους αρπακτικών.
Είμαστε αποδέκτες καταγγελιών από πολίτες που στις γειτονιές τους παρατηρείται η σχετική δραστηριότητα. Οι καταγγελίες αφορούν κυρίως το νησί της Σύρου, τη Σαντορίνη και την Ανάφη. Οι λαθροθήρες κατασκευάζουν παγίδες με δίχτυα για τη σύλληψη των πουλιών, αλλά και ξόβεργες. Πολλές από τις παγίδες αυτές που είχαν καταστραφεί από τη θηροφυλακή κατά την προηγούμενη χρονιά σήμερα ξαναστήνονται.

Οι καταγγελίες δεν αφορούν μόνο την παράνομη παγίδευση αλλά και τις πρακτικές που την υποβοηθούν, όπως η εκχέρσωση δασικών εκτάσεων, η χρήση βαρέων φυτοφαρμάκων και η εναπόθεση σκουπιδιών στους τόπους λαθροθηρίας που στο σύνολό τους καταστρέφουν ανεπανόρθωτα το φυσικό τοπίο.

Επίσης τον τελευταίο μήνα βρέθηκαν στη Σύρο πυροβολημένα από κυνηγούς πολλά άγρια αρπακτικά πουλιά, αετοί και γεράκια.

Ζητούμε την ενίσχυση της θηροφυλακής της Σύρου έστω και εποχιακά, αφού η μοναδική θηροφύλακας παρά το σημαντικό έργο που επιτελεί δεν επαρκεί, ενώ, όπως έχει επισημάνει και ο κυνηγετικός σύλλογος Σύρου, δέχεται απειλές η ίδια και η οικογένειά της.

thirofulakh
Και είναι τραγικό και οξύμωρο, οι αρχές της Σύρου να διεκδικούν για την Ερμούπολη τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, ενώ δεν μπορούν -και δεν θέλουν- να πείσουν ένα μεγάλο μέρος των κατοίκων του νησιού για τη σημασία και το σεβασμό της Άγριας χλωρίδας, της πανίδας, και της Ζωής γενικότερα, αλλά και το σεβασμό των νόμων.

Με τι μούτρα, λοιπόν, ζητάει να γίνει Πολιτιστική Πρωτεύουσα η νήσος αυτή που συνεχίζει για αιώνες το Άγριο Κυνήγι της Άγριας Ζωής!

Επιπλέον, οι πολυάριθμοι τουρίστες, που κατακλύζουν κάθε καλοκαίρι τα νησιά των Κυκλάδων, όχι μόνο για τον ήλιο και τη θάλασσα, αλλά και για τις φυσικές ομορφιές και  τη σπάνια χλωρίδα και πανίδα των νησιών, σοκάρονται από τις βάρβαρες πρακτικές της  λαθροθηρίας των  μεταναστευτικών πουλιών και τους φόνους των αρπακτικών Είναι σίγουρο ότι κι αυτοί, όπως τα πουλιά,  θα πάνε αλλού, εάν οι αρχές των Κυκλάδων και ειδικότερα της Σύρου αποφύγουν  να πάρουν μέτρα κατά των παράνομων και περιβαλλοντικά επιζήμιων αυτών πρακτικών.

Για όλα τα παραπάνω ζητάμε τη συνδρομή σας και την άσκηση πίεσης εκ μέρους σας προς τις ελληνικές αρχές και ιδιαίτερα τις τοπικές νησιωτικές αρχές, ώστε να σταματήσουν οι παράνομες και βάρβαρες αυτές δραστηριότητες.

Δείτε: http://staxtes.com/2003/?p=4922


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας