αγωνες

Published on 11 Νοεμβρίου, 2014 | by Kynoclub

0

Eδώ Φωκίδα! Αγώνες με απούσες τις μπεκάτσες…

Με την συμμετοχή περίπου 30 διαφορετικών σκύλων διοργανώθηκαν το διήμερο 8 και 9 Νοεμβρίου  οι Αγώνες Πρακτικού Κυνηγίου που περιλαμβάνονται στο ”Τρόπαιο Γκιώνας” και διοργανώνονται από τον Κυνοφιλικό Όμιλο Φωκίδος με την υποστήριξη του Kynoclub.gr και του “Τύπος Κυνήγι”. Το θήραμα των αγώνων ήταν η μπεκάτσα και κριτές οι Δημήτρης Καψάσκης, Αθανάσιος Γαριβάλδης και Γιώργος Καλαντζής.

Οι συμμετοχές των βρετανικών φυλών ήταν διπλάσιες από αυτές των ηπειρωτικών με τα Αγγλικά Σέττερ να είναι όπως πάντα τα περισσότερα ενώ, όπως γίνεται πάντα στους Αγώνες της Φωκίδος εκπροσωπήθηκαν και τα σπανιότατα Γκόρντον Σεττερ από τον λάτρη της φυλής Δημήτρη Παπακωνσταντίνου από το Λιδορίκι. Στις ηπειρωτικές φυλές παρουσιάστηκαν περισσότερα Κούρτσχααρ ενώ σημαντική ήταν και η παρουσία των Ντράτχααρ.  Αξίζει να σημειωθεί ότι στις ηπειρωτικές φυλές συμμετείχαν  αρκετά νεαρά ζώα (από τη νέα σοδειά με ολόκληρες πλέον ουρές) τα οποία έδωσαν πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

xavos1Δυστυχώς οι μπεκάτσες το συγκεκριμένο Σαββατοκύριακο ήταν άφαντες, όπως άλλωστε ήταν άφαντες σε όλη την Ελλάδα. Η μοναδική μπεκάτσα της πρώτης μέρας  σηκώθηκε από …κυνηγό σε κοντινό σημείο με αυτό που έτρεχαν οι σκύλοι ενώ την δεύτερη ημέρα η μοίρα έπαιξε ένα άσχημο παιχνίδι στην  Ilis Omorfi Imera . Η μαύρη σκυλίτσα την οποία παρουσίασε ο κυναγωγός Νίκος  Καραδήμας, μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση στην κανονική διάρκεια των αγώνων, κλήθηκε από τους κριτές σε επανάκληση μαζί με την Zeta του Χάβου που επίσης έκανε εντυπωσιακή παρουσίαση.

fokidaΌμως η μοναδική μπεκάτσα της ημέρας έμελε να σηκωθεί στην επανάκληση μπροστά από τους κριτές και μερικά δευτερόλεπτα πριν ελέγξει το σημείο η Ilis Omorfi Imera που ναι μεν επιβεβαίωσε την παρουσία της μπεκάτσας με  “ανέβασμα” και “ξεκαθάρισμα” όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να της δώσει το πολυπόθητο “Εξαίρετος”,  ίσως και το CACT, το οποίο άξιζε πραγματικά. Όμως και την πρώτη μερα υπήρχαν επανακλήσεις χωρίς όμως συναντήσεις με πουλιά. Οι σκύλοι που ξεχώρισαν και επιλέχτηκαν για επανάκληση ήταν η Ilis Omorfi Anixi με κυναγωγό τον Νικο Καραδήμα,η Veta με κυναγωγό το Κώστα Βεράκη και ο Κuman με κυναγωγό τον Χρήστο Χάβο. Τελικά  κανένας σκύλος δεν μπήκε στην βαθμολογία μια και οι μπεκάτσες ήταν ελάχιστες και οι ευκαιρίες σπάνιες.  Το επίπεδο όπως ανέφεραν όλοι οι κριτές ήταν πολύ υψηλό τόσο στις βρετανικές φυλές όσο καις τις ηπειρωτικές ενώ ο κ.Γαριβάλδης που είναι παράλληλα και κριτής μορφολογίας επεσήμανε την ανάγκη βελτίωσης της εκτροφής του Αγγλικού Σέττερ και στην κατεύθυνση της μορφολογίας.Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κυνοφιλικός Όμιλος Φωκίδος διοργάνωσε, όπως άλλωστε το συνηθίζει, μουσική βραδιά για τους κυνόφιλους που συμμετείχαν στους αγώνες ενώ χορηγοί ήταν οι τροφές Top Professional, τα εκπαιδευτικά ηλεκτρονικά βοηθήματα D. T Systems και το κυνηγετικό κατάστημα ΄΄Bεράκης΄΄  που εδρεύει στη Λαμία.

aggelopoulos

Video: Μπεκατσόσκυλα στη Φωκίδα!


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας