ειπαν

Published on 14 Ιανουαρίου, 2015 | by Kynoclub

0

Όχι κύριοι κυνηγοί, δεν θα απαγορεύσουμε το κυνήγι. Αλλά θα μάθετε να συμβιώνετε με την υπόλοιπη κοινωνία!

Ο Θέμης Δημητρακόπουλος, Συντονιστής της Ομάδας για τα Δικαιώματα και την Προστασία των Ζώων/Τμήμα Οικολογίας και Περιβάλλοντος ΣΥΡΙΖΑ, έγραψε του στο Facebook

Φαγώθηκαν οι κυνηγοί με τις θέσεις μας για το κυνήγι, πως τάχα μου θα το καταργήσουμε, θα κλείσουμε τους κυνηγετικούς συλλόγους κι άλλα φαιδρά. Κι έσπευσαν ασθμαίνοντες και φωνασκούντες στον μελλοντικό πρωθυπουργό να αποσπάσουν διαβεβαιώσεις πως δεν θα καταργήσουμε αυτό που πουθενά ΔΕΝ λέμε πως θα καταργήσουμε. Το αυτονόητο, δηλαδή.

Γιατί το κυνήγι θα πάψει να υπάρχει όταν ωριμάσουν οι συνθήκες και συνειδητοποιηθεί η κοινωνία. Μέσα από την παιδεία, την ενήμερωση ιδίως των νέων γενεών, ότι δεν είναι σπορ να σκοτώνεις ανυποψίαστα νοήμονα και συναισθανόμενα πλάσματα. Ότι άλλο το κυνήγι για λόγους επιβίωσης κι άλλο για να περνάω την ώρα μου και να παριστάνω τον τάχα μου οικολόγο και προστάτη του περιβάλλοντος.

Εμείς λοιπόν, αυτό που λέμε ξεκάθαρα στις θέσεις μας στο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ –θέσεις που προφανώς και παραμένουν σε ισχύ– είναι ότι το κυνήγι χρειάζεται αυστηρό έλεγχο, ρύθμιση και περιορισμό προς όφελος της βιοποικιλότητας, της άγριας ζωής και του περιβάλλοντος.
Πουθενά δεν μιλάμε για κατάργηση του κυνηγιού – αυτά απλώς δεν γίνονται σε μια δημοκρατική και ευνομούμενη χώρα.

Ομως και αυτά τα στοιχειώδη που εξαγγέλουμε, άρκεσαν για να θορυβήσουν τους κυνηγούς, όχι προφανώς την υγιώς σκεπτόμενη μερίδα τους που μας στηρίζει, αλλά εκείνους που κρατάνε τα κλειδιά των συμφερόντων των κυνηγητικών λόμπι.
Ε, αυτή η λογική, αυτός ο τσαμπουκάς του ”εμείς είμαστε η δύναμη και οι ψήφοι και θα επιβάλουμε το δικό μας”, δεν περνάει πια στην κοινωνία. Δεν περνάει στη δική μας Αριστερά.

Ο κόσμος δεν αλλάζει με απαγορεύσεις [βλέπε π.χ. ποτοαπαγόρευση και τα αποτελέσματά της στις ΗΠΑ].
Ας το συνειδητοποιήσουν αυτό και οι φλογεροί της απο δω πλευράς, των ζωόφιλων: κάνουμε Μαραθώνιο, δεν σπριντάρουμε 100άρι.
Τα πράγματα, οι συνήθειες, οι ”παραδόσεις” και τα στερεότυπα αλλάζουν με κόπο και τρόπο – και χρειάζονται χρόνο.

Και αλλάζουν προπάντων θεσμικά και πολιτικά!

Όχι κύριοι κυνηγοί, δεν θα απαγορεύσουμε το κυνήγι. Αλλά θα μάθετε να συμβιώνετε με την υπόλοιπη κοινωνία, που όλο και μεγαλύτερο μέρος της απορρίπτει το κυνήγι, με σεβασμό, σύνεση και διάθεση συνεννόησης και βελτίωσης της προβληματικής σημερινής κυνηγητικής κατάστασης.

Θέμης Δημητρακόπουλος
συντονιστής της Ομάδας για τα Δικαιώματα/Προστασία των Ζώων-Τμήμα ΟΙκολογίας-Περιβάλλοντος-Χωρικού Σχεδασμού ΣΥΡΙΖΑ

υγ: bonus track για την κυνηγετική κοινότητα, η φωτό ενός επιφανούς Έλληνα κυνηγού, {θα τον αναγνωρίσετε, δεν χρειάζεται να σας τον μαρτυρήσω} με τα ”τροπαιά” του, τα ανδραγαθήματά του, αναρτημένη υπερηφάνως σε κυνηγητικό ιστότοπο.

Καμαρώστε τον, κύριοι της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος.
Αυτή την αθλιότητα, όχι, δεν σας την επιτρέπουμε πια. Πάνω απ’ τα πτώματά μας.


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας