επικαιροτητα

Published on 11 Μαρτίου, 2015 | by Kynoclub

0

Έγκλημα ή ατύχημα ήταν ο φόνος κυνηγού από συνκυνηγό του;

Επρόκειτο για ατύχημα στο κυνήγι ή για έγκλημα; Το ερώτημα αυτό ερευνά η δικαιοσύνη, ενάμισι περίπου χρόνο μετά το θάνατο ενός 47χρονου στη Χρυσόδουλη, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Ήταν Σεπτέμβριος του 2013. Τις πρώτες ημέρες της κυνηγετικής περιόδου. Δύο φίλοι βρίσκονταν μεταξύ Χρυσόδουλης και Αργυροχωρίου.

Ο 39χρονος είδε κίνηση ανάμεσα στα δέντρα και πυροβόλησε. Νεκρός ο 47χρονος με τον οποίο είχαν ξεκινήσει την ημέρα τους κάνοντας το αγαπημένο τους χόμπι.

Ενάμισι χρόνο μετά, έγινε δικαστική αναπαράσταση του αιματηρού γεγονότος, παρουσία δικαστικών λειτουργών, του Καθηγητή Ιατροδικαστικής, δικηγόρων και αστυνομικών.

Η αναπαράσταση έγινε στο πλαίσιο της προανάκρισης καθώς η οικογένεια του θύματος έχει τη βεβαιότητα ότι επρόκειτο για εγκληματική ενέργεια κι όχι για ατύχημα.

Ο 39χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της αναπαράστασης ανέφερε ότι πυροβόλησε από απόσταση πέντε ως έξι μέτρων χωρίς να έχει ορατότητα. Άκουσε θορύβους ανάμεσα στα δέντρα και ήταν βέβαιος ότι κινούνταν αγριογούρουνο.

Το υλικό που συγκεντρώθηκε, οπτικό κι ακουστικό, θα αποτυπωθεί και εγγράφως και θα αποτελέσει μέρος της δικογραφίας.

Την νομική υποστήριξη της οικογένειας του θύματος έχει ο διακεκριμένος δικηγόρος Δημήτρης Μπούκας και οι συνεργάτες του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι από τις λίγες φορές που γίνεται αναπαράσταση στο πλαίσιο της προανάκρισης.

Πηγή: http://www.epiruspost.gr/


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας