επικαιροτητα

Published on 10 Απριλίου, 2015 | by Kynoclub

0

Παντού θηλιές για αγριόχοιρους και σύλληψη λαθροθήρα από θηροφύλακες!

Επιμέλεια: Ν. Φωτακόπουλος

Οι θηλιές είναι ένα αθόρυβο μέσο λαθροθηρίας και εκτός κυνηγετικής περιόδου η πλέον διαδεδομένη μορφή λαθροθηρίας. Σε αντίθεση με το τουφεκι που κάνει θόρυβο οι θηλιές έχουν ένα ακόμα πλεονέκτημα για τους λαθροθήρες. –Δεν είναι απαραίτητη η παρουσία τους και έτσι δύσκολα γίνονται αντιληπτοί ενώ μπορών και λαμβάνουν μέτρα προφύλαξης πριν προσεγγίσου τις παγίδες που στήνουν. Για αυτό και οι περισσότεροι λαθροθήρες αυτή την εποχή (αναπαραγωγής!!!) προτιμούν αυτό τον άθλιο τρόπο λαθροθηρίας που αρκετές φόρες έχει ως θύματα και οικόσιτα ζώα. Η περιοχή με τα περισσότερα κρούσματα λαθροθηρίας αγριόχοιρων και λαγών με θηλιές είναι η Πελοπόννησος και ουκ ολίγες φορές οι θηροφύλακες έχουν εντοπίσει και κατασχέσει τέτοιες παγίδες. Ενδεικτικό είναι το δημοσίευμα της εφημερίδας ΄΄Ελευθερία΄΄ της Καλαμάτας.

thilies

Σύλληψη λαθροκυνηγού αγριογούρουνου στο Πεύκο Οιχαλίας

Εναν κάτοικο Αρφαρών που έστηνε θηλιές από συρματόσκοινο για να πιάνει αγριογούρουνα, στη θέση Σχινόλακκα στο Πεύκο του Δήμου Οιχαλίας, συνέλαβαν προχθές ομοσπονδιακοί θηροφύλακες των Κυνηγετικών Συλλόγων Μελιγαλά, Χαρακοπιού, Μεσσήνης και Καλαμάτας.

Αυτό γνωστοποιεί με σχετική ανακοίνωσή του ο Κυνηγετικός Σύλλογος Καλαμάτας, προσθέτοντας ότι στον δράστη υποβλήθηκε μήνυση, ενώ οι θηλιές κατασχέθηκαν.

Εξ άλλου, στη θέση Παλαιό Χωριό της Βέργας, ο ομοσπονδιακός θηροφύλακας Δημήτρης Μαλαπάνης από κοινού με θηροφύλακες του Κυνηγετικού Συλλόγου Καλαμάτας ανακάλυψαν και εξουδετέρωσαν συνολικά 12 θηλιές για αγριογούρουνα, φτιαγμένες από συρματόσκοινο.

Στη σχετική ανακοίνωση του συλλόγου προστίθεται ότι «η σύλληψη του κατόχου των θηλιών κατέστη αδύνατη, αλλά έγινε μήνυση κατ’ αγνώστου και οι έρευνες για την ανακάλυψη του δράστη συνεχίζονται».

Οπως τονίζει δε καταλήγοντας στην ανακοίνωσή του ο Κυνηγετικός Σύλλογος Καλαμάτας, «θα είμαστε πάντοτε παρόντες και απέναντι σε τέτοιες πρακτικές, που αμαυρώνουν το κυνήγι και τους κυνηγούς».

Πηγή: https://www.eleftheriaonline.gr/


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας