επικαιροτητα

Published on 17 Απριλίου, 2015 | by Kynoclub

0

Δήμαρχος Ζακύνθου: η λαθροθηρία… ως δευτερεύον ζήτημα!

Με μια απίστευτη δήλωση, που σίγουρα ικανοποίησε τους ψηφοφόρους–κυνηγούς της Ζακύνθου και η οποία έγινε στη ζακυνθινή ιστοσελίδα zantepress24.gr, ο δήμαρχος του νησιού Παύλος Κολοκοτσάς επιχείρησε να ηρεμήσει τα πνεύματα και να αμβλύνει τις εντυπώσεις απ’ όσα διημείφθησαν στο λιμάνι το πρωί της Τρίτης, όταν οι κυνηγοί πέταξαν αυγά και γιαούρτια στο κλιμάκιο της Θηροφυλακής που είχε φτάσει στο νησί για ελέγχους παράνομου κυνηγιού. Ποια ήταν η δήλωση αυτή;

«Είχαν σκεφτεί να στείλουν στη Ζάκυνθο και στα Στροφάδια 30 άτομα τα οποία θα διενεργούσαν ελέγχους για παράνομη θήρα. Υπήρξαν αντιδράσεις από τους κυνηγούς του νησιού και είναι κάτι που δεν το δεχόμαστε να συμβεί σαν νησί. Τελικά αποφασίστηκε Δασαρχείο και Συνομοσπονδία να κάνουν προληπτικούς ελέγχους τις επόμενες δέκα ημέρες χωρίς να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα. Υπάρχουν σημαντικότερα άλλωστε προβλήματα να λύσουμε στο νησί από το αν κάποιοι θα πάνε στα βουνά να κυνηγήσουν». Η δήλωση αυτή έγινε στο περιθώριο σύσκεψης των εμπλεκόμενων φορέων υπό την εποπτεία του δασάρχη Ζακύνθου.

Για τον δήμαρχο του νησιού λοιπόν υπάρχουν σοβαρότερα προβλήματα από το γεγονός ότι οι κυνηγοί του νησιού παρανομούν και φτάνουν στο σημείο να υποδέχονται με αυγά, γιαούρτια και βρισιές τους θηροφύλακες. Στη συνέχεια βέβαια και σε δήλωσή του προς το ΑΠΕ ο δήμαρχος άλλαξε λίγο τα δεδομένα δηλώνοντας: «Ολοι σεβόμαστε και αγαπάμε τη φύση και παρακαλούμε και τους κυνηγούς να μην προκαλούν, να επικρατήσει ηρεμία και τάξη και να αποφευχθούν τα έκτροπα».

Περισσότερο σαφής ωστόσο στις δηλώσεις του ήταν ο αντιπεριφερειάρχης του νησιού Λευτέρης Νιοτόπουλος, ο οποίος είπε: «Το Δασαρχείο θα κάνει τη δουλειά του και αν χρειαστεί ενίσχυση θα την έχει. Το ανοιξιάτικο κυνήγι είναι μια… παρανομία 32 ετών την οποία κανείς δεν άγγιξε στην πραγματική της βάση. Οι αποφάσεις όμως πρέπει να λαμβάνονται με νηφαλιότητα και όχι εν θερμώ. Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου και το Δασαρχείο είναι αρμόδιο για την τήρησή του».

Σε κάθε περίπτωση πάντως οι έλεγχοι ξεκίνησαν κανονικά χθες και αναμένεται να συνεχιστούν και στα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου κατά το επόμενο δεκαπενθήμερο, χρονικό διάστημα κατά το οποίο τα σμήνη των τρυγονιών μεταναστεύουν.

Πηγή: https://www.efsyn.gr


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας