επικαιροτητα

Published on 1 Ιουνίου, 2015 | by Kynoclub

0

Θηροφυλακή και Δασαρχείο συλλαμβάνουν λαθροθήρες στην Ξάνθη.

Την Κυριακή 24 Μαΐου κι ενώ Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας της ΣΤ ΚΟΜΑΘ και Δασοφύλακας του Δασαρχείου Ξάνθης βρισκόταν για ορειβασία (και εκτός υπηρεσίας) στο όρος «Κούλα» της Π.Ε. Ξάνθης άκουσαν 2 πυροβολισμούς από κυνηγετικό όπλο. Άμεσα κινήθηκαν προς το σημείο όπου ακούστηκαν οι πυροβολισμοί και εντόπισαν δύο σκυλιά ιχνηλάτες να κυνηγούν και ένα άτομο να περιφέρεται στο δάσος, σε έλεγχο που έγινε στο σακίδιό του εντοπίστηκαν 12 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων την παρουσία των οποίων δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει. Ακολούθησε επισταμένη έρευνα για τον εντοπισμό του κυνηγετικού όπλου χωρίς όμως αποτέλεσμα (προφανώς το έκρυψε καλά), το παραπάνω άτομο τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση. Μετά από μία ώρα πεζής πορείας εντοπίστηκε σε διάκενο του δάσους και επάνω σε μία ξύλινη «φυλάκτρα» ύψους 2,5 μέτρων (πιθανότατα κατασκευασμένη για τη θήρα τριχωτών θηραμάτων με καρτέρι) ένας κτηνοτρόφος ο οποίος έφερε γεμάτη κυνηγετική καραμπίνα και φυσιγγιοθήκη με φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων. Κατά την πεζή μετάβαση τους προς το χωριό του κατηγορουμένου και σε δασικό μονοπάτι συναντήθηκαν με τον αδερφό του κατηγορουμένου ο οποίος δεν επέτρεψε τον αδερφό του να παραδώσει τα μέσα παράνομης θήρας καθώς επίσης αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία του. Εν τω μεταξύ, περίπολο του Δασαρχείου Ξάνθης που προσέτρεξε για ενίσχυση εντόπισε το πρώτο άτομο με κυνηγετική καραμπίνα κατά την κάθοδό του προς το χωριό και προχώρησε στην κατάσχεσή της.
Κατατέθηκαν μηνύσεις εναντίων 3 ατόμων για θήρα εκτός κυνηγετικής περιόδου, άρνηση, απείθεια και θήρα με όπλο ικανό να δέχεται άνω των τριών φυσιγγίων, ενώ κατασχέθηκαν 2 κυνηγετικές καραμπίνες και 25 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.
Πρόκειται για μία δυσπρόσιτη δασική περιοχή χωρίς οδικό δίκτυο, έτσι για την επιχείρηση απαιτήθηκαν 9,5 ώρες πεζοπορίας σε μονοπάτια μήκους περίπου 22 χιλιομέτρων.

 


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας