επικαιροτητα

Published on 16 Ιουνίου, 2015 | by Kynoclub

0

Λυκόμορφο βρέθηκε πυροβολημένο στην Αργολίδα! Δείτε τις φωτογραφίες…

Κείμενο: N. Φωτακόπουλος

Οι γνώστες δοξασίες και οι μύθοι που περιβάλουν τα λεγόμενα ΄΄λυκομορφα΄΄ επανέρχονται μετά την ανεύρεση ενός πυροβολημένου ζώου που μοιάζει με …λύκο! Το νεκρό ζώο βρέθηκε στην περιοχή Δίδυμα του νομού Αργολίδος όπου για δυο χρόνια , σύμφωνα με όσα αναφέρουν ντόπιου κτηνοτρόφοι, είχε φονεύσει δεκάδες αιγοπρόβατα. Βέβαια προκαλεί απορίες η βεβαιότητα ότι το ζώο της φωτογραφίας είναι ο δράστης των αλλεπάλληλων επιθέσεων όμως όπως λένε οι ντόπιοι κτηνοτρόφοι ουδέποτε έχουν δει παρόμοιο ζώο στην περιοχή τους. Μάλιστα αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ο τρόπος των επιθέσεων αφού ο άρπαγας έπνιγε τα θύματα του δαγκώνοντας τα στο λαιμό χωρίς όμως να αποκόπτει σάρκες για να τραφεί.

podia

Κατόπιν προτροπής του kynoclub.gr ειδοποιήθηκε η Γ Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου η οποία απέστειλε άμεσα θηροφύλακα για την περισυλλογή του νεκρού ζώου και την περαιτέρω επιστημονική και γονιδιακή εξέταση του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι λεηλασίες σε κτηνοτροφικά ζώα τα δυο τελευταία χρόνια ήταν συνηθισμένο φαινόμενο στην περιοχή. Με δικαιολογία την προστασία των ζώων τους οι κτηνοτρόφοι οπλοφορούσαν νυχθημερόν δίνοντας όμως άλλοθι και στους λαθροθήρες οι οποίοι εύρισκαν την μοναδική ευκαιρία για τις δικές τους λεηλασίες, κυρίως σε βάρος των αγριόχοιρων και των λαγών.

autia

Εν αναμονή του πορίσματος της ταυτότητας του λυκόμορφου ζώου και εφ όσον υποθέσουμε ότι εξέλειπαν οι κίνδυνοι για τα γιδοπρόβατα καλό θα είναι τόσο η θηροφυλακή όσο και το τοπικό Δασαρχείο να αναστείλουν την όποια ανοχή σε οποιονδήποτε οπλοφόρο. Διότι όπως μας καταγγέλλουν ντόπιοι κυνηγοί οι λαθροθήρες της περιοχής (κάποιοι είναι κτηνοτρόφοι) οργίαζαν επικαλούμενοι την προστασία των κοπαδιών..

kefali2

oura


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας