επικαιροτητα

Published on 12 Ιουλίου, 2015 | by Kynoclub

0

Μανιακός καταστρέφει κυψέλες!

Είναι να απορεί κανείς πως σε μια τοποθεσία που ένας μανιακός έχει σκοτώσει μέχρι τώρα περισσότερα από (1000) χίλια μελίσσια αξίας πάνω από 400 χιλιάδες ευρώ, δεν γίνονται περιπολίες τα βράδια κι ο μανιακός συνεχίζει το βιολί του.
Αντί Αστυνομία και μελισσοκόμοι να οργώνουν το βουνό τις νύχτες, αμφότεροι κοιμούνται κι ο μόνος που αγρυπνεί και καταστρέφει είναι ο μανιακός.

Εδώ κι έναν ολόκληρο μήνα στην δασική περιοχή ανάμεσα Παύλιανη Φθιώτιδος και στην Στρώμη Φωκίδος καθημερινά ένα ανθρωπόμορφο τέρας καταστρέφει, πετάει στον γκρεμό, καίει μελίσσια και κλείνει τις εισόδους τους με αποτέλεσμα να παθαίνουν ασφυξία και να πεθαίνουν.
Σε απόγνωση οι μελισσοκόμοι…
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε έναν μόνο μελισσοκόμο σκότωσε 300 μελίσσια αξίας 120 χιλιάδες ευρώ και τον κατέστρεψε.
Ολόκληρες οικογένειες εν μέσω οικονομικής κρίσης είναι σίγουρο ότι θα βγουν στο δρόμο.

Και αν αναλογιστεί κάνεις ότι τα μελίσσια αυτά δεν αποζημιώνονται γιατί πρόκειται για εμπρησμό κι όχι για φυσική καταστροφή τότε εύκολα συμπεραίνει κανείς για την δύσκολη κατάσταση που θα περιέλθουν δεκάδες μελισσοκόμοι με τις οικογένειες τους που είχαν την ατυχή έμπνευση να πάνε τα μελίσσια τους στην συγκεκριμένη περιοχή.

Εύλογα γεννάται το ερώτημα για τις ευθύνες που φέρουν οι τοπικές Αστυνομικές Αρχές Φθιώτιδας και Φωκίδας, και για το τι έχουν πράξει ή πράττουν προς την κατεύθυνση της σύλληψης του δράστη.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε μελισσοκόμος που έχασε τα μελίσσια του, η Αστυνομία Λαμίας που επικοινώνησε για το θέμα δεν συγκινήθηκε ιδιαίτερα κιόλας…

Πληροφορίες κάνουν λόγο για έντονη δυσαρέσκεια υψηλών κλιμακίων της υπηρεσίας για τον μέχρι τώρα χειρισμό της υπόθεσης.

Όπως και να έχει όμως η πραγματικότητα είναι οδυνηρή για τους μελισσοκόμους που χάνουν την περιουσία τους και που αυξάνονται τα θύματα κάθε μέρα που περνάει χωρίς να γίνεται τίποτα.


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας