κυνηγετικα-οπλα

Published on 20 Ιουλίου, 2015 | by Kynoclub

0

Ένας μήνας χωρίς σκοπευτήριο πήλινου στόχου στην Αττική! Θα έχει και συνέχεια…

Σήμερα, 15 Ιουλίου κλείνουμε έναν μήνα με την ευρύτερη περιοχή της Αττικής να παραμένει χωρίς σκοπευτήριο για την προπόνηση και τη διεξαγωγή αγώνων πήλινου στόχου αφού και το τελευταίο εν ενεργεία σκοπευτήριο της Μαλακάσας σταμάτησε να λειτουργεί ακριβώς ένα μήνα πριν με ανακοίνωση της ΠΣΕ. Αρκεί να σημειώσουμε ότι η Αττική διαθέτει συνολικά πέντε (5) σκοπευτήρια από τα οποία σήμερα και τα πέντε είναι κλειστά! Ας πάρουμε όμως συνοπτικά στα σκοπευτήρια που υπήρχαν αλλά έκλεισαν από το 2004 μέχρι και σήμερα…

2004 – Ολυμπιακό Σκοπευτήριο Μαρκόπουλου

Το ολυμπιακό σκοπευτήριο του Μαρκόπουλου δεν άνοιξε ποτέ για τους πολίτες μετά τους ολυμπιακούς αγώνες του 2004. Δημιουργήθηκε μόνο για τη διεξαγωγή αυτών αλλά τα τεράστια κόστη συντήρησής του δεν επέτρεψαν την επαναλειτουργία του.

2009 – Σκοπευτήριο πήλινου στόχου της Ελευσίνας

Οικονομικοί επί των πλείστων λόγοι θέλουν να είναι η αιτία που έκλεισε και το σκοπευτήριο πήλινου στόχου της Ελευσίνας το 2010. Μπορεί να διέθετε ένα μόνο γήπεδο, ήταν όμως πλήρως εξοπλισμένο με εγκαταστάσεις και κυλικείο. Έκτοτε δεν άνοιξε ξανά και το σωματείο που το διαχειριζόταν περιορίστηκε στην ανάπτυξη των αγωνισμάτων του σταθερού στόχου.

2010 – Σκοπευτήριο πήλινου στόχου της Πάρνηθας

Το σκοπευτήριο πήλινου στόχου της Πάρνηθας ουσιαστικά έκλεισε μετά από καταγγελίες κατοίκων της περιοχής για οχλήσεις (ηχορύπανση) κατά τη διεξαγωγή προπονήσεων ή αγώνων. Ένας χώρος και αυτός οργανωμένος, με δύο γήπεδα και καλές εγκαταστάσεις που δεν άνοιξε ξανά μετά το 2010.

2014 – Σκοπευτήριο πήλινου στόχου στο Σχιστό

Περίπου τον Οκτώβριο του 2014 χρονολογείται η οριστική παύση λειτουργίας του σκοπευτηρίου στο Σχιστό. Το σκοπευτήριο δεν αδειοδοτήθηκε ξανά μετά από αυτή την ημερομηνία.

2015 – Σκοπευτήριο πήλινου στόχου στην Μαλακάσα

Μετά από ανακοίνωση του σωματείου στις 6 Ιουνίου 2015, το σκοπευτήριο της Μαλακάσας παραμένει κλειστό μέχρι νεοτέρας. Αν και οι φήμες στα σκοπευτικά πηγαδάκια οργιάζουν, το σωματείο λακωνικά δηλώνει ότι έκλεισε για τεχνικούς λόγους και θα παραμείνει κλειστό μέχρι αποκατάστασης. Πρόκειται για το πιο οργανωμένο σκοπευτήριο στην Αττική με τέσσερα γήπεδα και μεγάλες εγκαταστάσεις.

Τι μέλλει γεννέσθαι;

Τα περισσότερα σκοπευτήρια θα συνεχίσουν να παραμένουν κλειστά χωρίς κάποια προοπτική να ξανανοίξουν, με ολόκληρη την Αττική να παραμένει χωρίς σκοπευτήριο για το επόμενο διάστημα. Το ένα και μοναδικό σκοπευτήριο που πρόκειται να ανοίξει ξανά, δεν θα το πράξει σύμφωνα με πληροφορίες πριν τα μέσα Σεπτεμβρίου, συμπληρώνοντας ουσιαστικά 4 ολόκληρους μήνες χωρίς σκοπευτήριο πήλινου στόχου. Με τις υπάρχουσες οικονομικές συνθήκες παράλληλα δεν υπάρχει καμία προοπτική δημιουργίας νέου σκοπευτηρίου, ενώ προσπάθειες επαναλειτουργίας των κλειστών σκοπευτηρίων γίνονται μέχρι και σήμερα.

Η ουσία είναι μία και θέλει τους σκοπευτές του πήλινου στόχου στην Αττική, χωρίς άμεσο σκοπευτικό μέλλον…


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας