κυνηγετικα-οπλα

Published on 22 Ιουλίου, 2015 | by Kynoclub

0

Η ADCOR Defense μηνύει την Beretta ότι έκλεψε αποκλειστικές πληροφορίες τις οποίες χρησιμοποίησε αργότερα για την ανάπτυξη του τυφεκίου ARX-100!

Άσχημα νέα για την παλαιότερη κατασκευάστρια εταιρεία όπλων στον κόσμο. Η ADCOR Defense η οποία κατασκευάζει το τυφέκιο BEAR – έχει μηνύσει την Beretta ότι έκλεψε αποκλειστικές πληροφορίες τις οποίες χρησιμοποίησε αργότερα για την ανάπτυξη του τυφεκίου ARX-100. Οι Adcor Industries Inc και Adcor Defense Inc. μήνυσαν την Beretta U.S.A. στη Βαλτιμόρη την Παρασκευή. Οι ενάγοντες ισχυρίζονται ότι μοιράστηκαν ιδιόκτητο σχεδιασμό και πληροφορίες για την κατασκευή με την Beretta με την προϋπόθεση ότι θα κατασκευάσουν εξαρτήματα για περισσότερα από 100.000 όπλα ύστερα από άδεια που δόθηκε για την παραγωγή από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και την Υπηρεσία Αλκοόλ, Καπνού, Εκρηκτικών και Όπλων.

Καθ’ όλη την ανάπτυξη για δύο χρόνια του πυροβόλου όπλου, η Beretta έλαβε ένα πλήρες πρόγραμμα των υλικών από την Adcor για ένα τυφέκιο AR-15 που παρήγαγε, αγόρασε εξοπλισμό για την κατασκευή εξαρτημάτων μέσω της Adcor και πήρε πληροφορίες που χρησιμοποίησε για να προσθέσει τελειώματα βαφής στα τυφέκια που έκανε.

Αν και μπορεί να φαίνεται απίθανο, μια νέα εταιρεία στον κόσμο των πυροβόλων όπλων με βάση στο Μέριλαντ στην προσπάθειά της να αντικαταστήσει το εμβληματικό τυφέκιο M4A1 του αμερικανικού στρατού ύστερα από ένα διαγωνισμό για ένα πιο ακριβές, θανατηφόρο, αξιόπιστο, ανθεκτικό και εργονομικό όπλο από το Μ4Α1 και σε καλύτερη τιμή, δημιούργησε το τυφέκιο BEAR (Brown Enhanced Automatic Rifle). Αφού έκανε την έκπληξη μέσα από την πρώτη περικοπή του διαγωνισμού, η Adcor και το τυφέκιο BEAR βρίσκονται τώρα σε σχεδόν ισότιμη βάση με εταιρείες όπως οι Colt, Remington, Fabrique Nationale, και Heckler & Koch. Η κύρια πηγή εσόδων της εταιρείας βρίσκεται σε μηχανήματα εμφιάλωσης που εμπορεύονται σε εταιρείες όπως η Coca- Cola και η Anheuser-Busch. Η αρχή για την κατασκευή όπλων έγινε το 2005, όταν ανατέθηκε στην Adcor μια υπεργολαβία για την κατασκευή του άνω κορμού για το Μ4. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της Adcor, Τζίμυ Σταυράκης, χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα του Μ4 ως βάση, έκαναν αυτό το τυφέκιο. Με την παροχή 10 εκατομμυρίων δολαρίων στην ανάπτυξη του όπλου BEAR, ήρθε ένα τυφέκιο που είχε κάννη ελεύθερης ταλάντωσης, βελτιωμένη  σχεδίαση στο κάλυμμα, αμφιδέξια χειριστήρια, και ένα σύστημα αεροεμβόλου που το τοποθετεί στα όπλα με την πιο σύγχρονη σχεδίαση. Σύμφωνα με την εφημερίδα «The Baltimore Sun», το τυφέκιο BEAR είναι ένα ελαφρύτερο και πιο ακριβές όπλο, και πιο αξιόπιστο στην άμμο και τη σκόνη που οι στρατιώτες είχαν δοκιμάσει στο Ιράκ.

(Δείτε παρακάτω μια επίδειξη του τυφεκίου BEAR (Brown Enhanced Automatic Rifle).

Η Adcor ισχυρίζεται στην καταγγελία, ότι στα πρώτα 10 πρωτότυπα του όπλου διαπιστώθηκε ότι τα μέρη που σχεδιάστηκαν από την Beretta απέτυχαν να λειτουργήσουν σωστά.

Πριν σταματήσει η συμφωνία με την Adcor και την απομάκρυνση των μηχανημάτων που αγοράστηκαν και είχε στις εγκαταστάσεις η Adcor, η Beretta έλαβε τεχνική καθοδήγηση όσον αφορά την κατασκευή σχετικά με τα όπλα, αναφέρει η καταγγελία.

Η Adcor ισχυρίζεται ότι η Beretta εμπορεύεται σήμερα το όπλο ως ARX-100. Το τακτικό τυφέκιο στρατιωτικού τύπου που λιανικώς σήμερα πωλείται για 1.950 δολάρια στην ιστοσελίδα της Beretta.

Η Beretta USA εμπορεύεται το τυφέκιο ως ένα από τα πιο ευπροσάρμοστα τυφέκια που είναι στη διάθεση των καταναλωτών, δεδομένου ότι μπορεί πλήρως να αποσυναρμολογηθεί χωρίς τη χρήση εργαλείων, έχει εναλλάξιμες κάννες και κλείστρα που του επιτρέπουν να πυροβολήσει πολλές διαφορετικού διαμετρήματος σφαίρες, έχει αμφιδέξια χειριστήρια και είναι κατάλληλο τόσο για δεξιόχειρες όσο και αριστερόχειρες χρήστες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.

Η Adcor ζητεί αποζημίωση για παραβίαση της σύμβασης, τον αθέμιτο ανταγωνισμό, την απάτη, την πολιτική συνωμοσία και λοιπές απαιτήσεις. Εκπροσωπείται από τον Thomas Donnelly.

Ενώ η Adcor είναι πιο γνωστή για το τυφέκιο BEAR, αυτό δεν φαίνεται εξωτερικά να μοιάζει με το τυφέκιο ARX-100 της Beretta. Δείτε συγκριτικά τα τυφέκια BEAR και ARX-100 στην πιο κάτω φωτογραφία :

bereΠηγή: http://www.guns-gr.com/

 


About the Author



Back to Top ↑
  • Video της εβδομάδας